Life

A reușit să scape cu viață, după ce și-a scos capul dintre fălcile unui crocodil. Ce s-a întâmplat, de fapt

Un australian a scăpat cu viață după ce și-a scos de unul singur capul dintre fălcile unui crocodil. Cum a fost acest lucru posibil.
30.05.2023 | 17:38
A reusit sa scape cu viata dupa ce sia scos capul dintre falcile unui crocodil Ce sa intamplat de fapt
Un australian a scăpat cu viață după ce un crocodil l-a atacat. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Un crocodil a fost pe cale să-l ucidă, dar un australian cu prezență de spirit s-a salvat chiar dintre fălcile lui. A reușit sa scape cu viață, deși cu multiple răni, și a povestit cum s-a întâmplat totul chiar sub ochii altor persoane.

Un australian și-a scos capul dintre fălcile unui crocodil

Marcus McGowan este pasionat de sporturi extreme, prin care surfer și scufundări. Recent, australianul a mers la snorkeling- activitate preferată și de românca Monica Tatoiu, împreună cu soția și grupul de prieteni.

ADVERTISEMENT

Escapada de lângă o insulă îndepărtată din nordul țării se putea termina tragic, după ce a fost atacat de un crocodil. Bărbatul nu s-a pierdut cu firea, ci a găsit o soluție prin care să-și scoată capul dintre fălcile prădătorului.

„Am crezut că este un rechin. Dar când m-am întins, mi-am dat seama că era un crocodil. Am reușit să îi deschid fălcile cu o pârghie suficient de mult pentru a-mi scoate capul”, a declarat australianul, conform CNN.

ADVERTISEMENT

De față au fost mai multe persoane și au intervenit atunci când au auzit țipetele. Grupul fiind dus la scufundările lângă Insulele Charles Hardy, aflate la aproape 40 de kilometri de coasta australiană cu o șalupă.

Cu toate că a scăpat cu viață, faptul că a fost mușcat de crocodil l-a lăsat pe Marcus McGowan cu multiple răni la mâini și la cap. Astfel că a fost nevoie să fie transportat de urgență pe cea mai apropiată insulă, de unde a fost dus cu un elicopter la un spital regional.

ADVERTISEMENT

„Am fost în locul nepotrivit”

Australianul atacat de crocodil susține că a fost omul nepotrivit la momentul nepotrivit, însă are motive pentru care nu regretă ce s-a întâmplat. El spune că situația ar fi fost mult mai gravă dacă în locul lui se afla un copil sau o femeie.

„Am fost pur și simplu în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit. Într-un fel îmi pare bine că am fost eu și nu unul dintre copiii sau doamnele din grup”, a continuat bărbatul. Totodată, totul a fost atât de rapid, încât nici nu a apucat să vadă bine animalul.

ADVERTISEMENT

Marcus McGowan presupune că este vorba despre un exemplar tânăr, lung de maxim trei metri. Autoritățile au declarat că vor efectua cercetări, însă în largul oceanului, un crocodil este greu de identificat. Animalele călătoresc zeci de kilometri zilnic.

ADVERTISEMENT