Sport

A revenit cu adevărat Cristina Neagu! Meci fabulos făcut împotriva lui Kristiansand

09.02.2020 | 09:10
A revenit cu adevarat Cristina Neagu Meci fabulos facut impotriva lui Kristiansand
ADVERTISEMENT

Handbalista echipei CSM București, Cristina Neagu, a avut o prestație excelentă în meciul din deplasare cu Kristiansand și se poate spune că a revenit la cea mai bună formă după accidentarea gravă suferită la finalul anului 2018.,

A revenit cu adevărat Cristina Neagu

Cristina Neagu s-a accidentat în meciul România – Ungaria, desfășurat la Campionatul European pe 12 decembrie 2018. Verdictul a fost unul dur, ruptură de ligament încrucișat la genunchiul drept, iar pauza estimată a fost de aproximativ șase luni.

ADVERTISEMENT

Totuși, procesul de recuperare a fost ceva mai îndelungat, iar starul handbalului a revenit revenit pe parchet abia după aproximativ 11 luni de inactivitate. Însă adevărata revenire pentru Cristina Neagu s-a produs abia la începutul acestui an, prestațiile sale amintind de faptul că este numită ”Messi al handbalului”.

Neagu a condus revenirea ”tigroaicelor”

După ce a avut prestație magnifică în victoria de pe teren propriu cu Metz, în care a marcat 14 goluri din 18 aruncări, Cristina Neagu a dus-o pe CSM București spre un nou succes de răsunet în Liga Campionilor, pe terenul norvegiencelor de la Vipers Kristiansand.

ADVERTISEMENT

Cristina Neagu a făcut o nouă partidă de vis și a perforat de 14 ori poarta norvegiencelor, reușind să întoarcă rezultatul în favoarea formației lui Adi Vasile. Cu opt minute înainte de final Vipers conducea cu 22-18, dar ”tigroaicele” au avut o revenire incredibilă, s-au impus cu 25-23, și își continuă visul de a ajunge în Final Four.

Neagu, 50 de goluri în acest sezon de Liga Campionilor

Cristina Neagu, care în primul meci din acest an al Ligii Campionilor, înfrângerea din deplasare cu Ferencvaros, reușite șapte goluri, a ajuns la 50 de reușite în acest sezon al celei mai importante competiții europene la nivel de cluburui.

ADVERTISEMENT

”Cristina Neagu este aşa cum o ştim şi este extrem de importantă în echipă. Trebuie să le felicit pe toate însă pentru felul în care au evoluat astăzi”, a declarat după victoria din Norvegia antrenorul Adi Vasile la Telekom Sport.

”Astăzi am obţinut o victorie de caracter”

”O să fie o pauză bine venită acum, dar pe cât de greu e un astfel de meci, pe atât de mare e bucuria la final. Aş putea părea subiectiv, dar niciun moment nu am avut senzaţia că o să pierdem acest meci. Toată atitudinea lor a fost una pozitivă”, a continuat tehnicianul.

ADVERTISEMENT

”Fetele au arătat extrem de mult caracter, împotriva unei echipe foarte disciplinate, cu un sistem foarte bine pus la punct. Aleargă tot meciul şi ne-au forţat să aruncăm de la 9 metri. Vorbim despre o echipă foarte bună, dar astăzi am obţinut o victorie de caracter”, a încheiat Adi Vasile.

ADVERTISEMENT