Sport

A scris istorie la Steaua, dar nu a fost chemat la inaugurarea stadionului din Ghencea: “S-a jucat fotbal şi înainte de 1986”

Marcel Răducanu nu a fost chemat la inaugurarea stadionului Ghencea, deși a scris istorie la Steaua.
08.07.2021 | 22:00
A scris istorie la Steaua dar nu a fost chemat la inaugurarea stadionului din Ghencea Sa jucat fotbal si inainte de 1986
A scris istorie la Steaua, dar nu a fost chemat la inaugurarea stadionului din Ghencea: "S-a jucat fotbal şi înainte de 1986". Sursă foto: ziare.com
ADVERTISEMENT

Marcel Răducanu a recunoscut că a fost trist că nimeni nu l-a invitat la inaugurarea stadionului din Ghencea, mai ales că el jucase chiar în meciul de inaugurare al stadionului din 9 aprilie 1974.

Fostul fotbalist emblematic și pentru Borussia Dortmund a mai spus că organizatorii ar fi trebuit să țină cont și de faptul că au existat și alți fotbaliști buni înainte de 1986.

ADVERTISEMENT

A scris istorie la Steaua, dar nu a fost chemat la inaugurarea stadionului Ghencea

Marcel Răducanu a scris istorie la Steaua, dar nu a fost chemat la inaugurarea stadionului Ghencea, fiind supărat din cauza acestui aspect, mai ales că el a jucat chiar la primul meci din istorie pe arena „roș-albaștrilor”:

„Eu am fost săptămână trecută la Lucian Sânmărtean, care m-a invitat la un cantonament de-al lui cu juniorii. Am fost în București, puteau să dea de mine.

ADVERTISEMENT

Aseară am fost puțin trist, pentru că s-a jucat fotbal și înainte de 86, am și jucat la meciul de inaugurare al stadionului și eu și alți colegi. Puteam să fim chemați și noi, dar mi-a trecut, sunt bine și nu mă mai interesează”.

„Am văzut imagini, a fost drăguț, a fost frumos organizat. Stadionul e superb.

Înainte jucam pe Republicii meciurile, eu eram un puști, dar a fost superb să joci într-o echipă cu jucători valoroși și să fii într-o echipă ca asta, nu o să uit niciodată meciul de inaugurare al stadionului.

ADVERTISEMENT

Eu sunt obișnuit cu invitațiile din România. Am mai fost eu invitat și la inaugurarea Arenei Naționale, dar mi s-a spus că trebuie să îmi plătesc avionul și cazarea”, a mai spus Marcel Răducanu, la TV DigiSport.

„Cum au retras numărul 7? Nu mi se pare normal!”

Marcel Răducanu a fost mirat de faptul că CSA Steaua a decis să retragă numărul 7 al lui Marius Lăcătuș, spunând că la clubul Ministerului Apărării se întâmplă niște lucruri pe care nu le înțelege:

ADVERTISEMENT

„Cum adică l-au retras? De ce l-au retras? Nu mi se pare normal, nu înțeleg. Lăcătuș a făcut multe pentru clubul ăsta, dar de ce să scoți numărul șapte. Chiar nu pot să înțeleg. Sunt lucruri care se întâmplă acolo, pe care eu nu le mai înțeleg”.

Nu a fost singurul om din fotbal care a comentat retragerea numărului 7, Bogdan Stelea fiind de părere că nu este o decizie inspirată: Nu sunt de acord cu retragerea numărului. Poți să îi faci statuie, dar nu retragi numărul. Nu suntem la NBA.

Uite, de exemplu, la Manchester United dacă se retrăgea numărul 7 al lui Cantona, Ronaldo nu ar mai fi purtat numărul 7. La fel și la Real, dacă lui Raul i se retrăgea numărul 7, iar Cristiano nu-l prindea”.

ADVERTISEMENT