News

A sedat și violat zeci de femei, dar a fost eliberat după 4 ani de închisoare. Decizie incredibilă a Tribunalului Brăila

01.07.2020 | 20:21
A sedat si violat zeci de femei dar a fost eliberat dupa 4 ani de inchisoare Decizie incredibila a Tribunalului Braila
Asistentul medical din Brăila care a violat zeci de femei, eliberat. Foto: Adevărul
ADVERTISEMENT

Asistentul medical care a sedat și violat zeci de femei internate a scăpat de pușcărie după doar patru ani petrecuți după gratii.

Viorel Milcu, un asistent medical de 62 de ani condamnat la închisoare 8 ani pentru că a violat zeci de femei, se va întoarce în societate după doar 4 ani petrecuți după gratii.

ADVERTISEMENT

Judecătoria și Tribunalul Brăila au apreciat că bărbatul și-a corectat comportamentul și a plătit daunele morale, astfel că i-a fost acceptată eliberarea condiționată.

Bărbatul care a sedat și violat zeci de femei în Brăila a fost eliberat

Tribunalul Brăila a hotărât definitiv ca Viorel Milcu s-a rebilitat după ce a obținut nu mai puțin de 8 recompense pentru bună purtare, nu a primit nicio sancțiune pe perioada detenției și nu are niciun antecedent penal.

ADVERTISEMENT

Inițial, în 19 noiembrie 2019, Tribunalul stabilise că bărbatul nu îndeplinește condițiile pentru a fi pus în libertate, cu toate că ceruse acest lucru de trei ori în trecut.

Se pare că bărbatul a fost nevoit să se achite de cheltuielile de judecată și să-și plătească daunele morale înainte de a fi eliberat.

ADVERTISEMENT

„Instanţa a constatat că, pentru a putea fi liberat condiţionat, Viorel Milcu trebuia să execute 1.461 de zile de închisoare, iar până pe 30.09.2019, când a fost întocmit procesul verbal de către comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate, executase 208 zile suplimentar faţă de cât reprezenta fracţia obligatorie , anunță Adevărul.

Asistentul medical a plătit unei fete de 17 ani daune morale de 15.000 de euro, după ce s-a dovedit că a violat-o. Bărbatul a fost timp de opt ani asistent la Spitalul de Urgență din Brăila, unde adormea pacientele ca să le poată viola.

ADVERTISEMENT

Asistentul violator din Brăila a fost dat în judecată în 2015

O adolescentă internată pe secția de Chirurgie a Spitalului de Urgență din Brăila îl reclama pe asistent pentru viol în 7 iulie 2015. Fata explica că a fost internată în spital, unde asistentul a adormit-o și ar fi fost violată.

Ulterior, se pare că fata ar fi dat vina pe asistentul medical, deși întreținuse raporturi sexuale cu prietenul său și s-a temut să recunoască.

Se pare că pacienta a fost pe la prietenul ei vineri după-amiază, unde a avut contact sexual, după care a ajuns la UPU, cu dureri inghinale. A fost preluată de dr. Botezatu şi i s-au administrat calmante şi antibiotice, urmând ca a doua zi, după toate investigaţiile, să i se facă şi intervenţia chirurgicală pentru criza de apendicită. A fost internată în primul salon de lângă ATI, împreună cu o altă pacientă, iar seara i s-a făcut perfuzia de către asistentul nostru. Apoi, ea a reclamat că asistentul ar fi violat-o în timp ce i se administra perfuzia”, declara atunci medicul Mihail Iugulescu, director în acel moment al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, potrivit sursei citate.

Cu toate acestea, tatăl fetei a cerut un test ADN, bănuind ceva, iar rezultatul a dovedit că bărbatul o violase pe fată. Mai mult, bărbatul ar fi violat zeci de paciente timp de mai mulți ani.

„Le administra medicamente cu efect sedativ şi somnifer pacientelor internate în unitatea spitalicească, aspect reliefat şi de martore, coroborat cu fişele medicale ale acestora, declaraţiile medicilor, condicile de prescripţii din farmacie şi celelalte documente puse la dispoziţie de spital”, au explicat procurorii modul de operare al individului.

Cu toate acestea, după doar patru ani bărbatul e liber și se va bucura de pensie fără să fie deranjat de nimeni.

ADVERTISEMENT