Sport

A semnat prelungirea contractului cu Barcelona şi a izbucnit în plâns: ”Am trecut prin multe ca să ajung aici”. Video

Barcelna și-a asigurat serviciile apărătorului uruguaian Ronald Araujo oferindu-i un nou contract valabil până în 2026. Fotbalistul nu și-a putut stăpâni lacrimile.
29.04.2022 | 21:27
A semnat prelungirea contractului cu Barcelona si a izbucnit in plans Am trecut prin multe ca sa ajung aici Video
ADVERTISEMENT

Ronald Araujo este unul dintre fotbaliștii pe care Barcelona mizează în căutarea gloriei pierdute după administrarea catastrofală a vechii conduceri. Uruguaianul a plâns la prelungirea contractului.

Ronald Araujo a fost ofertat și de rivala Real Madrid

Achiziționat în toamna anului 2019, Ronald Araujo a avut nevoie de ceva mai mult timp să se integreze la Barcelona. După un prim sezon în care părea un transfer ratat, uruguaianul a confirmat în sezonul 2020/2021 când a bifat 24 de meciuri în tricoul catalanilor.

ADVERTISEMENT

La începutul acestui an fotbalistul a primit o ofertă de prelungire a angajamentului cu Barcelona, scadent în vara anului viitor, dar a ezitat să-și pună semnătura.

S-a speculat la momentul respectiv că apărătorul central ar lua în considerare și contra oferta rivalei Real Madrid care spera să-l poată achiziționa în 2023 gratis.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă oficialii catalani și agentul jucătorului au ajuns la un acord și Araujo a semnat un nou contract valabil până în 2026. Dus-americanul a fost atât de emoționat după semnarea noii înțelegeri, încât a izbucnit în plâns.

”Adevărul este că e o bucurie enormă să fiu la acest club, cel mai mare din lume. În primul rând, vreau să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru această oportunitate, întregii mele familii, părinților mei, soției mele.

ADVERTISEMENT

Sunt emoționat pentru că am trecut prin multe lucruri să ajung aici, iar această realizare e foarte importantă pentru noi. Întotdeauna mi-am dorit să fiu fotbalist, e o binecuvântare să joc pentru acest club.

Nu am ezitat în niciun moment, nu m-am gândit niciodată să plec de la Barcelona”, a spus Ronald Araujo, imediat după semnarea noului contract.

ADVERTISEMENT

Ronald Araujo are clauză de reziliere de un miliard

Apărătorul sud-american l-a convins pe Xavi că este exact jucătorul de care Barcelona are nevoie în axul defensiv, pentru a redeveni o echipă temută în Europa.

Dacă în 2020, atunci când catalanii i-au oferit prima prelungire de contract, i s-a fixat o clauză de reziliere de ”doar” 200 de milioane de euro, odată cu oficializarea noului angajament oficialii Barcelonei au anunțat și clauza de reziliere.

Astfel, orice club și-ar dori să-l achiziționeze pe Ronald Araujo va fi nevoită să achite nu mai puțin de un miliard de euro. Uruguaianul este unul din cei patru fotbaliști din lotul Barcelonei cu o astfel de clauză. Ceilalți sunt Ansu Fati, Pedri și Ferran Torres.

ADVERTISEMENT
Tags: