Life

A slăbit 362 de kilograme! Povestea tinerei care a uimit lumea

După ani întregi de stat la pat, din cauza greutăţii uimitoare (470 de kilograme), Mayra Rosales şi-a dorit o nouă viaţă şi o nouă iubire, ceea ce a motivat-o să slăbească 362 de kilograme.
13.03.2018 | 12:13
A slabit 362 de kilograme Povestea tinerei care a uimit lumea

Mayra Rosales, din Texas (USA), a devenit celebră în toată lumea după ce postul de televiziune TLC a decis să realizeze un documentar despre viaţa sa. Totuşi, nu acesta a fost singurul motiv care o scoate în evidenţă, ci greutatea sa de aproape jumătate de tonă.

11 operaţii chirurgicale

Totul a început în 2011. „Eram pe moarte, aşa mă simţeam. Nu ştiu dacă aţi văzut pozele cu mine. Voiam să mor, să renunţ la viaţă, nu mă mai suportam. Aveam o viaţă, dar nu o trăiam”, a declarat ea postului de televiziune ABC.

Dar să nu credeţi că a fost uşor. Pe lângă o dietă extrem de strictă, fără carne, cu multe legume şi fructe, Mayra a fost nevoită să treacă prin 11 operaţii chirurgicale, printre care şi o operaţie de micşorare a stomacului – gastrectomie longitudinală, ce constă în secţionarea stomacului de-a lungul sau pe cale laparoscopică, îndepărtându-se porţiunea dorsală, ce constituie aproximativ 80% din volumul stomacului. În urma procesului, centrii foamei localizaţi în stomac sunt eliminaţi. Prin această procedură, texanca a pierdut până la 70% din excesul ponderal. „În primele zile de la începerea dietei, am pierdut aproape 50 de kilograme. Am început să simt că revin la viaţă. Şi doctorii mi-au spus că sunt pe drumul cel bun”, spune ea. În prezent, Mayra nu mai are diabet, nici probleme cu colesterolul, toate organele funcţionând la parametri normali. Ba chiar are un iubit şi este extrem de fericită. Ea speră ca povestea sa să-i inspire şi pe alţii să-şi schimbe viaţa şi să iasă din impas.

„Sunt foarte mândră de rezultate“

„Am tot fost întrebată despre operaţiile survenite. Ei bine, dragi prieteni, doctorii mi-au îndepărtat bucăţi imense de piele/grăsime de mai multe ori. După ce am pierdut toate acele kilograme, am fost supusă la peste zece operaţii. Dar a meritat! Sunt foarte mândră de rezultate. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru miracolul din mine. Sunt convinsă că am fost supusă unui mare test. Dar l-am trecut. Nu a fost deloc uşor, dar sunt onorată că m-a ales pe mine să răspândesc mesajul Lui: «Miracolele se întâmplă şi orice e posibil!» Îi rămân profund recunoscătoare doctorului Younan Nowzaradan, care m-a operat şi m-a suportat, dar şi echipei din spatele său”, a răspuns Mayra Rosales nenumăratelor întrebări pe care prietenii i le-au adresat pe pagina sa de Facebook.

„Dacă înainte abia trăiam, acum am o viaţă“ (Mayra Rosales)