News

A stat la masă cu Putin și anunță că în Rusia va avea loc ”o schimbare crucială”. Un fost premier rus crede că liderul de la Kremlin ar putea renunța la funcție

Fostul prim-ministru al Rusiei, Mihail Kasianov, a dezvăluit vineri că are motive să creadă că președintele Vladimir Putin ar putea să renunțe la putere peste 3, 4 luni.
30.09.2022 | 21:56
A stat la masa cu Putin si anunta ca in Rusia va avea loc o schimbare cruciala Un fost premier rus crede ca liderul de la Kremlin ar putea renunta la functie
Mihail Kasianov îl cunoaște destul de bine pe Vladimir Putin și consideră că în Rusia ar putea veni o mare schimbare peste 3, 4 luni. Foto: commons.wikimedia.org - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Într-un dialog cu jurnaliștii britanici de la skynews.com, Mihail Kasianov a expus motivele pentru care consideră că la Kremlin poate veni un alt lider peste doar câteva luni, în locul lui Vladimir Putin.

Previziune sumbră pentru Putin

Cel care a deținut și funcția de ministru al finanțelor a precizat că președintele Rusiei poate lua singur această decizie. “Nu cred că există cineva în cercul lui Putin care să îl poată face să plece.

ADVERTISEMENT

Putin însuși ar trebui să ajungă la această concluzie. Cred că trei factori care cresc simultan l-ar putea conduce pe Putin la o astfel de decizie de a evada cumva.

Armata ucraineană este în creștere și are sprijinul SUA și al Marii Britanii. Ordinul de mobilizare al domnului Putin determină creșterea tulburărilor sociale în interiorul Rusiei, astfel că președintele pierde sprijinul în rândul rușilor obișnuiți.

ADVERTISEMENT

Efectul sancțiunilor occidentale este în creștere. În trei sau patru luni cred că va avea loc o schimbare crucială”, a declarat Kasianov pentru Sky News.

Kasianov, unul dintre opozanții lui Vladimir Putin

Kasianov este economist și a îndeplinit funcția de prim-ministru al Federației Ruse între 7 mai 2000 și 24 februarie 2004. Din 1999 până în 2000 a fost ministru al finanțelor, iar între 10 ianuarie 2000 și 17 mai 2000 a fost prim viceprim-ministru.

ADVERTISEMENT

La începutul anilor 1990, el a lucrat în administrația președintelui Boris Elțîn. Kasianov a părăsit guvernul din cauza unor dezacorduri privind politica economică și din acel moment a devenit unul dintre principalii critici ai președintelui Putin și lider al opoziției.

În anul 2008, Kasianov a decis să dea marea lovitură și a candidat la alegerile prezidențiale. Totuși, chiar în mijlocul campaniei i s-a refuzat participarea din motive politice. Doi ani mai târziu, el a fost cofondatorul coaliției Partidul Libertății Poporului “Pentru o Rusie fără anarhie și corupție”.

ADVERTISEMENT

În timpul protestelor din Rusia din 2011-2013 pentru alegeri corecte, fostul premier a fost mereu în prim-plan. În anul 2015, acesta a devenit liderul Partidului Libertății Poporului (PARNAS).

ADVERTISEMENT