ADVERTISEMENT
News

A sunat de 27.000 de ori la poliție. Cum s-a sfârșit epopeea francezului care a hărțuit oamenii legii

Un francez a ajuns după gratii după ce a hărțuit poliția și jandarmeria. El a sunat de 27.000 de ori la mai multe servicii ale autorităților.
Autor: Georgiana Dicu | 22.05.2021 | 17:31
A sunat de 27.000 de ori la poliție. Cum s-a sfârșit epopeea francezului care a hărțuit oamenii legii
A sunat de 27.000 de ori la poliție. Cum s-a sfârșit epopeea francezului care a hărțuit oamenii legii Foto: hepta

Un francez în vârstă de 47 de ani a fost arestat în apropiere de Lyon fiind acuzat că ar fi hărţuit membri ai poliţiei şi ai jandarmeriei, în special femei, între aprilie şi mai, a informat vineri poliţia.

ADVERTISEMENT

Francez, arestat pentru hărțuirea poliției și jandarmeriei. De câte ori a sunat la autorități

Bărbatul, “cunoscut pentru fapte similare”, a fost localizat într-un hotel de la periferia oraşului Lyon, unde a fost arestat miercuri dimineaţă.

Între 7 aprilie şi 18 mai, bărbatul ar fi apelat 14 servicii ale poliţiei sau jandarmeriei de pe teritoriul naţional, efectuând aproximativ 27.000 de apeluri telefonice.

Acestea constau în special în adresarea de “observaţii de natură sexuală funcţionarelor şi uneori rostind insulte”, relatează Agerpres.

ADVERTISEMENT

În total, 34 de victime au fost identificate în cadrul procedurilor.

O expertiză psihiatrică efectuată în timpul cât bărbatul se afla în custodia poliției, arată că acesta avea discernământ în momentul comiterii faptelor.

Francezul, care şi-a recunoscut faptele însă nu a fost în măsură să le explice, a fost dus în faţa parchetului din Lyon pentru a fi trimis în judecată.

Ce pedeapsă riscă bărbatul?

Hărțuirea prin telefon se pedepsește cu articolul 222-16 din Codul penal francez.

Hărțuirea prin telefon are loc atunci când victima primește pentru a doua oară fie un apel rău intenționat, fie un mesaj text sau un e-mail dăunător.

ADVERTISEMENT

Acesta este și cazul în care o persoană primește mai multe apeluri telefonice fără ca apelantul să spună un singur cuvânt.

Autorul hărțuirii telefonice poate fi condamnat la plata unei amenzi de până la 15.000 de euro, precum și la o pedeapsă maximă cu închisoare de 1 an (articolul 222-16 din Codul penal).

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!