A supravieţuit accidentului aviatic al echipei Chapecoense, dar a murit în timp ce juca fotbal! Rafael Henzel a făcut infarct pe teren

Razvan Nicolae   
în Fotbal international
27/03/2019, 12:33
A supravieţuit accidentului aviatic al echipei Chapecoense, dar a murit în timp ce juca fotbal! Rafael Henzel a făcut infarct pe teren GALERIE FOTO
A supravieţuit accidentului aviatic al echipei Chapecoense, dar a murit în timp ce juca fotbal

Rafael Henzel a supravieţuit accidentului aviatic al echipei Chapecoense, dar a murit în timp ce juca fotbal cu prietenii. Cunoscutul jurnalist sportiv s-a numărat printre supravieţuitorii tragediei în urma căreia 17 fotbalişti şi-au pierdut viaţa.

A supravieţuit accidentului aviatic al echipei Chapecoense, dar a murit în timp ce juca fotbal. Clubul a făcut tristul anunţ

Pe 28 noiembrie 2016, Rafael Henzel a supravieţuit accidentului aviatic al echipei Chapecoense, însă a murit trei ani mai târziu în timp ce juca fotbal cu prietenii. Anunţul a fost făcut pe site-ul oficial al ziarului pentru care lucra, dar şi pe pagina de Twitter a clubului brazilian.

Marţi, Rafael Henzel a suferit un infarct în timp ce juca fotbal şi nu a putut fi salvat. În vârstă de 45 de ani, cunoscutul jurnalist a fost transportat la un spital din apropierea terenului, însă medicii au pronunţat decesul. “De-a lungul unei cariere incredibile, Rafael Henzel a spus povestea lui Chapecoense. A fost un simbol al reconstrucţiei acestui club şi va fi mereu reamintit în tricoul alb-verde”, au anunţat oficialii clubului Chapecoense.

A supravieţuit accidentului aviatic al echipei Chapecoense, dar a murit în timp ce juca fotbal
A supravieţuit accidentului aviatic al echipei Chapecoense, dar a murit în timp ce juca fotbal

Au existat şase supravieţuitori ai tragediei aviatice

La bordul avionului LaMia 2933, pe 28 noiembrie 2016, s-au aflat 77 de persoane, însă doar şase au supravieţuit tragediei aviatice. Printre aceştia s-au numărat trei fotbalişti ai echipei Chapecoense, un membru al echipajului şi doi pasageri. Rafael Henzel a fost rănit grav, iar după un an de recuperare a putut să revină în redacţia ziarului pentru care lucra.

Clubul Chapecoense a cerut Federaţiei Braziliene de Fotbal ca următorul meci din campionat, cu Criciuma, să fie amânat. La scurt timp după anunţul decesului lui Rafael Henzel, mai multe cluburi din Europa şi America de Sud au transmis condoleanţe clubului brazilian.

Închide ×