Life

A supraviețuit după ce a căzut cu liftul de la etajul 75! Povestea incredibilă a unei femei

Cum a reușit o femeie să scape cu doar câteva fracturi, după ce liftul în care se afla s-a prăbușit de la etajul 75. Ea este dovada faptului că minunile există.
25.06.2024 | 15:20
A supravietuit dupa ce a cazut cu liftul de la etajul 75 Povestea incredibila a unei femei
Cum a reușit o femeie să supraviețuiască celei mai lungi căderi libere a unui lift. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Accidentele în lift sunt destul de rare, dar nu imposibile. A aflat asta pe pielea ei o femeie care a căzut cu liftul de la etajul 75. Ca prin minune, aceasta a supraviețuit.

Femeia care a supraviețuit celei mai lungi căderi libere a unui lift

Unele persoane pot spune că se nasc a doua oară. Este și cazul lui Betty Lou Oliver, femeia care a devenit cunoscută în toată lumea. Faima ”a lovit-o” după ce povestea ei a ajuns la urechile tuturor.

ADVERTISEMENT

Betty Lou Oliver este cunoscută ca fiind femeia care a supraviețuit prăbușirii liftului de etajul 75. Deși pentru mulți poate părea imposibil, Betty este dovada faptului că minunile există.

Totul s-a întâmplat pe 28 iunie 1945, ziua în care Betty Lou a reușit să păcălească moartea nu doar o dată, ci de două ori. Femeia se afla în Empire State Building, în momentul în care un bombardier B-25 s-a prăbușit peste clădire.

ADVERTISEMENT

Evenimentul tragic s-a soldat cu moartea a 14 persoane, dar, din fericire, Betty Lou Oliver s-a numărat printre supraviețuitori. Chiar și acum, după mai bine de opt decenii de la acest eveniment, povestea lui Betty Lou face înconjurul lumii.

La vremea aceea, Betty avea 20 de ani și lucra ca liftieră în Empire State Building. În momentul în care avionul a lovit clădirea, s-a produs un incendiu puternic. Liftul în care se afla ea era la etajul 80, iar impactul puternic a proiectat-o în afara lui.

ADVERTISEMENT

Salvatorii au ajuns imediat la fața locului și i-au acordat îngrijiri lui Betty Lou care suferise câteva arsuri. După ce au decis că este stabilă, salvatorii au trimis-o pe femeie la parter, tot cu liftul.

După incident, Betty Lou Oliver a mai trăit 54 de ani

Pompierii nu au luat în calcul faptul că toate cablurile lifturilor ar putea fi deteriorate din cauza impactului. Drept dovadă, atunci când a ajuns la etajul 75, cablul s-a rupt, iar liftul a căzut.

ADVERTISEMENT

În momentul în care liftul a început să cadă în gol, Betty Lou era conștientă de ceea ce se întâmplă. Aceasta a declarat pentru presa internațională că s-a bazat pe instinct și a recurs la un gest care a salvat-o. Și anume, s-a prins de lateralele liftului pentru a nu pluti.

Betty Lou Oliver s-a considerat cu adevărat norocoasă, însă, specialiștii și rapoartele incidentului au alte explicații. Femeia a reușit să supraviețuiască datorită presiunii aerului din puț.

Potrivit specialiștilor, aceasta ar fi încetinit cabina în timp ce se îndrepta spre sol. Rapoartele vremii au mai luat în calcul și faptul că liftul s-ar fi putut lovi de un puț de ulei atunci când a luat contact cu solul.

Nu doar puțul de ulei a fost salvator în acest caz, ci și cablurile care s-au acumulat la sol. Specialiștii au notat în rapoarte faptul că aceste cabluri au amortizat considerabil impactul. Și instinctul lui Betty Lou Oliver a ajutat-o. Agățându-se de lateralele liftului, aceasta a reușit să distribuie egal forțele impactului.

ADVERTISEMENT