News

A treia doză de vaccin scade considerabil riscul de infectare cu Covid-19. Rezultatele unui studiu din Israel

Cea de a treia doză de vaccin scade semnificativ riscul de infectare cu SARS - CoV - 2. FANATIK vă spune ce rezultate a avut un studiu realizat în Israel
23.08.2021 | 16:19
A treia doza de vaccin scade considerabil riscul de infectare cu Covid19 Rezultatele unui studiu din Israel
ADVERTISEMENT

Protecția împotriva infectării, dar și simptomele grave ale bolii au fost influențate semnificativ de administrarea unei doze de vaccin suplimentare, a treia. Informațiile au fost publicate, duminică, de Ministerul Sănătății din Israel, scrie Reuters.

Datele au fost prezentate joi, 19 august, în cadrul unei întâlniri a consiliului de experţi în vaccinare din cadrul ministerului. Totuși, nu au fost publicate toate detaliile studiului.

ADVERTISEMENT

A treia doză de vaccin scade considerabil riscul de infectare cu Covid-19. Rezultatele unui studiu din Israel

Comparativ cu persoanele cărora le-au fost administrate două doze, infectările în cadrul persoanelor care au primit și a treia doză s-au redus de patru ori. La fel, s-a observat o scădere de până la cinci, șase ori a formelor severe de boală și internărilor.

Concluziile sunt asemănătoare cu cele ale unei studiu realizat separat de Maccabi, furnizorul de servicii de sănătate al statului și unul dintre instituțiile care administrează dozele suplimentare de vaccin.

ADVERTISEMENT

Noile date prezentate de oficialii ministerului aparțin Institutului Gertner din Israel și a Institutului KI. Ambele statistici au arătat rezultate încurajatoare.

Protecția împotriva infectării a crestut de patru ori, pentru persoanele peste 60 de ani, la zece zile după administrarea celei de a treia doze, față de cea oferită de primele două. Spitalizările și cazurile grave de boală au scăzut cu până la cinci sau șase ori, la același interval după administrarea celei de a treia doze, pentru aceeași categorie de persoane.

ADVERTISEMENT

Această grupă de vârstă este considerată a fi cea mai vulnerabilă. În Israel, campania de vaccinare a debutat, în decembrie anul trecut, cu imunizarea oamenilor de peste 60 de ani.

Imunitate diminuată în Israel

Oficialii israelieni au declarat că, în ultimele săptămâni, imunitatea s-a redus, atât în cazul vârstnicilor, cât și în cel al tinerilor. Totuși, cele mai multe cazuri severe de boală s-au înregistrat în rândul oamenilor de peste 60 de ani.

ADVERTISEMENT

Astfel, la data de 30 iulie, Israelul a început administratrea celei de a treia doze de vaccin pentru oamenii din această categorie. Săptămâna trecută, pragul vârstei a scăzut la 40 de ani și a inclus și femeile gravide.

A treia doză de ser se administrează persoanelor care au făcut-o pe cea de a doua cu cel puțin cinci luni înainte. Până acum, aproximativ 1,5 milioane de persoane, din populația de 9,3 milioane a Israelului, a primit doza suplimentară.

Și state ca SUA, Canada, Franța și Germania au anunțat că intenționează să adopte un astfel de plan. În schimb, Organizația Mondială a Sănătății a precizat că aceste demersuri ar trebui făcute după ce toate persoanele vulnerabile din lume vor fi complet vaccinate.

ADVERTISEMENT