Sporturi

A uitat de accidentare! Simona Halep refuză să piardă milionul de dolari de la WTA! A confirmat prezența la Moscova

09.10.2018 | 09:44
A uitat de accidentare Simona Halep refuza sa piarda milionul de dolari de la WTA A confirmat prezenta la Moscova

Simona Halep refuză să piardă milionul de dolari de la WTA. După ce săptămâna trecută anunțase că suferă de hernie de disc, multă lume a crezut că sezonul ei s-a încheiat. Liderul mondial a venit cu precizări și a explicat că nu va fi nevoie de operație și că se va putea recupera în timp util pentru Turneul Campioanelor. Totuși, s-a speculat că turneul din Rusia va fi sărit. Nu va fi, însă, așa! Halep vrea tot! Merge și la Moscova și a confirmat-o într-un interviu acordat organizatorilor de la Kremlin Cup.

“Am amintiri extraordinare de la cele două competiții la care am participat la Moscova (n.r. Europenele U 16 și o ediție a Kremlin Cup, ambele câștigate). Și abia aștept să joc din nou pe acea arenă. Voi încerca să vizitez și câteva obiective turistice, depinde de timpul pe care îl voi avea. Sunt foarte mândră că am reușit să îmi păstrez poziția de lider mondial pentru atâtea săptămâni. Competiția este foarte dură, sunt multe jucătoare foarte bune. Eu am reușit să rămân pe primul loc datorită muncii și a experienței pe care am acumulat-o. După tot ceea ce am obținut, simt că sunt capabilă să controlez emoțiile mai bine”, a declarat Simona Halep pentru site-ul oficial al Kremlin Cup.

Simona Halep refuză să piardă milionul de dolari de la WTA! E singura jucătoare deja calificată la Singapore care merge la Moscova!

Decizia româncei de a merge la Moscova este una cât se poate de surprinzătoare. Kremlin Cup se va desfășura în perioada 15-20 octombrie, iar finala este programată cu doar o zi înainte de startul Turneului Campioanelor. Este un turneu de categorie Premier, cu premii totale în valoare de 932.866 de dolari. Nici una dintre jucătoarele deja calificate la Singapore nu va participa la Moscova!

Karolina Pliskova, Kiki Bertens și Elise Mertens, jucătoare care se luptă pentru un loc la Turneul Campioanelor, și Daria Kasatkina, aflată pe teren propriu, sunt cele mai importante rivale ale Simonei Halep la Kremlin Cup. Românca vine după o serie nefastă, de patru înfrângeri consecutive, iar la ultimele două partide a acuzat probleme medicale.

Inițial, Simona Halep explica prezența la Moscova prin dorința de a-și asigura locul 1 la finalul sezonului 2018. Totuși, această variantă nu se mai justifică. Românca va termina prima indiferent de rezultatele din turneele rămase. În plus, rivalele ei nici măcar nu și-au anunțat prezența la Kremlin Cup. Adevărata miză este, cu siguranță, milionul de dolari pe care vrea să îl ia de la WTA.

Pentru a încasa acest premiu, Simona trebuie să fie prezentă la toate turneele de categorie Premier Mandatory și Premier 5 din circuit, apect deja bifat, dar și la două turnee de categorie Premier. Tocmai aici apare problema. Românca a fost până acum la un singur turneu Premier, cel de la Stuttgart, iar Kremlin Cup este ultima variantă rămasă pentru a îndeplini și această ultimă cerință din partea WTA.