Sport

A venit nota de plată pentru Cristi Săpunaru după incidentele de la meciul cu FC U Craiova 1948. Ce amenzi a mai dat Jandarmeria

Cristi Săpunaru, căpitanul Rapidului, a fost amendat de Jandarmeria Română după incidentele de la meciul cu FC U Craiova 1948.
13.09.2022 | 20:45
A venit nota de plata pentru Cristi Sapunaru dupa incidentele de la meciul cu FC U Craiova 1948 Ce amenzi a mai dat Jandarmeria
A venit nota de plată pentru Cristi Săpunaru după incidentele de la meciul cu FC U Craiova 1948. Ce amenzi a mai dat Jandarmeria. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

„Scandalul Săpunaru” face în continuare valuri în fotbalul românesc, iar căpitanul Rapidului are deja o primă sancțiune. Observatorul partidei a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre ceea ce s-a întâmplat pe „frontul” de la Tg. Jiu.

Cristi Săpunaru, amendat după ce s-a luat la bătaie la vestiare după FC U Craiova 1948 – Rapid

Conform gsp.ro, Cristi Săpunaru a fost amendat de Jandarmeria Română după incidentele de la Târgu-Jiu.

ADVERTISEMENT

Alături de căpitanul Rapidului au mai fost sancționate alte patru persoane din cadrul ambelor cluburi, însă amenzile nu depășesc suma de 4.000 de lei.

Clubul FC U Craiova 1948 a primit de asemenea o amendă de 3.000 de lei. În total, au fost acordate 18 amenzi în valoare de aproximativ 13.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Jandarmeria Mobilă Craiova, primele măsuri după incidentele de la FC U Craiova 1948 – Rapid: „Au fost aplicate 18 sancțiuni”

Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova a precizat într-un comunicat ce măsuri au fost luate după incidentele grave de la meciul dintre FC U Craiova 1948 și Rapid:

„În completarea informațiilor comunicate oficial, cu privire la meciul de fotbal dintre echipele FCU Craiova 1948 și FC Rapid București, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova face următoarele precizări: 

ADVERTISEMENT

Ca urmare a verificărilor efectuate până în acest moment, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.550 lei. Pentru nerespectarea obligațiilor ce-i revin conform legii, clubul organizator a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3000 lei.

Cinci dintre persoanele sancționate sunt reprezentanți ai celor două cluburi de fotbal, care au fost sancționati cu amendă în valoare totală de 4000 lei, pentru săvârșirea în public de fapte acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență si provocare și participare la scandal. 

ADVERTISEMENT

Totodată, au fost întocmite actele de constatare, necesare începerii cercetării pentru o faptă de natură penală, prevăzută de Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare.

Pe această cale, dezaprobăm orice formă de violență fizică sau verbală, din partea spectatorilor, a jucătorilor sau a reprezentanților oficiali ai cluburilor de fotbal”, se mai arată în comunicatul instituției.

ADVERTISEMENT