News

A vrut să facă un gest frumos în memoria Reginei Elisabeta, dar a atras furia musulmanilor. A fost arestat, iar acum așteaptă sentința

Un bărbat a fost arestat după un pelerinaj la Mecca. Lucrul pe care dorea să îl facă pentru regretata Regina Elisabeta a II-a.
13.09.2022 | 21:52
A vrut sa faca un gest frumos in memoria Reginei Elisabeta dar a atras furia musulmanilor A fost arestat iar acum asteapta sentinta
A fost arestat după un pelerinaj la Mecca. Gestul pe care dorea să îl facă pentru regretata Regină. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

A vrut să facă un gest frumos în memoria Reginei Elisabeta a II-a, dar din păcate, a atras furia musulmanilor. Un bărbat a fost arestat în orașul sfânt Mecca din Arabia Saudită, iar acum își așteaptă sentința.

A fost arestat după un pelerinaj la Mecca. Gestul pe care dorea să îl facă pentru regretata Regină

Un bărbat a ajuns pe mâinile oamenilor legii după ce a făcut un mic pelerinaj în memoria și amintirea Reginei Elisabeta a II-a, care a încetat din viață la vârsta de 96 de ani, în cursul zilei de 8 septembrie 2022.

ADVERTISEMENT

Pelerinul, care este un cetățean din Yemen, a călătorit în Arabia Saudită, unde a intrat în Marea Moschee din Mecca. Ceea ce inițial s-a dorit un gest frumos pentru regretata Suverană s-a transformat în cele din urmă într-o infracțiune.

Bărbatul a postat pe rețelele sociale un clip video din cel mai sfânt loc al islamului, unde cei care nu sunt musulmani nu au voie să intre. Și asta nu este tot, pelerinul ține în mână un banner, care sunt complet interzise în lăcașurile de cult.

ADVERTISEMENT

„Umra pentru sufletul reginei Elisabeta a II-a, îi cerem lui Dumnezeu să o accepte în cer și printre drepți”, este mesajul care apare pe afișul bărbatului din Yemen, notează The Guardian.

„Forțele de ordine au arestat un yemenit care a apărut într-un clip video cu un banner în interiorul Marii Moschei, încălcând regulamentele și instrucțiunile pentru umra.

ADVERTISEMENT

A fost arestat, s-au luat măsuri legale împotriva lui și a fost trimis în judecată”, se arată într-un comunicat difuzat de presa de stat din Arabia Saudită.

Ce reprezintă umra și cui nu îi este permisă

Umra reprezintă un pelerinaj care poate fi realizat în orice moment al anului, spre deosebire de hajj care are loc o singură dată pe an, și care atrage milioane de oameni din întreaga lume la Mecca. Acesta durează câteva ore.

ADVERTISEMENT

Voiajul se poate întreprinde în numele musulmanilor decedați, dar nu este permis celor care nu fac parte din această religie, așa cum este și cazul Reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

De asemenea, Suverana a fost conducătorul suprem al Bisericii Angliei, biserica-mamă a comuniunii anglicane la nivel mondial.

ADVERTISEMENT