A vrut să închirieze un apartament în București, dar era să-și ia o țeapă uriașă. Metoda de înșelăciune de care trebuie să se ferească orice chiriaș. „Totul a durat 30-40 de minute”, susține persoana care postase anunțul imobiliar.
A dorit să închirieze un apartament în Capitală, însă a fost la un pas să fie tras pe sfoară. Ce abordare a avut proprietarul unei locuințe situată într-o zonă foarte bună din oraș. Aceasta s-ar afla în sectorul 1, însă realitatea este cu totul alta.
Un internaut a dezvăluit cum era să fie țepuit de un bărbat care a pus un anunț de închiriere pe site-urile de specialitate. După o conversație care a durat câteva minute cel care își căuta chirie a realizat că este vorba de o fraudă.
„Las și eu ca avertisment pe grupurile de chiriași aceste poze ca să le aveți în vedere, dacă dați peste ele. Anunțul a fost dat jos când am început discuția cu acest individ. Zona menționată de el era Dr. Iacob Felix.
Discuția se purta doar pe email (am văzut metoda folosită des în multe vânzări/închirieri). PS: Nu, nu am picat în plasă deoarece erau multe red flag-uri”, este postarea care apare pe grupul Direct Proprietar București Imobiliare, de pe Facebook.
„Bună ziua, eu am mai trimis bani prin Western și odată tatăl meu nu își mai găsea buletinul să poată ridica banii și cei de la Western m-au învățat să schimbăm destinatarul banilor cu numele fratelui meu și am reușit.
Totul a durat maxim 30 sau 40 de minute până s-a făcut schimbarea la ei în sistem. Eu sunt om serios și cu frică de Dumnezeu, provin dintr-o familie săracă și nu îmi permit să îmi bat joc de altcineva”, este o parte din mesajul pe care l-a primit persoana care își căuta chirie în Capitală.
Cel care a fost la un pas să fie păgubit de presupusul proprietar al apartamentului de 2 camere din București a mai menționat faptul că aceleași imagini sunt folosite acum de un imobil care se află în orașul Iași.
„A apărut iar o postare, dar pe Iași, acum având aceleași poze”, a mai subliniat internautul care a vrut să tragă un semnal de alarmă în această privință. Se pare, însă, că metoda folosită nu este una nouă, ci dimpotrivă.
„Eu l-am raportat din prima, nici nu m-am obosit să contactez”, „Am dat și eu peste un de-ăsta acum vreo 3 ani. Nici nu știam până atunci de schemă și sunt chiar bine ancorată în realitate și destul de capabilă să cern țepele.
Cu toate astea, tot am pierdut timpul să scriu câteva mail-uri până mi-a zis de faza cu plata prin Western Union”, sunt doar două dintre comentariile lăsate de oameni legat de frauda imobiliară.
Pe de altă parte, internauții dezvăluie că sunt extrem de deranjați de faptul că Western Union nu a luat absolut nicio măsură de prevenție în această situație. Din păcate, compania percepe o taxă pentru orice transfer de bani, chiar dacă nu este unul valid.
De reținut faptul că, transferul de bani către oricine, fie că este rudă sau prieten, poate fi ”interceptat” de infractor cu un buletin fals. Cel mai bine ar fi să nu trimiți bani în avans nimănui, înainte a vă întâlni cu proprietarul!