News

A vrut să își facă poză și a murit călcat în picioare de elefant. Avertisment pentru turiști

Un turist spaniol a fost atacat după ce a încercat să își facă poză lângă elefanți. Bărbatul a murit călcat în picioare
09.07.2024 | 16:42
A vrut sa isi faca poza si a murit calcat in picioare de elefant Avertisment pentru turisti
Un turist spaniol a murit călcat în picioare de elefant. Sursă: Pixabay/ colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un bărbat în vârstă de 43 de ani a murit călcat în picioare de un elefant după ce a coborât din maşină pentru a face poze într-un parc din Africa de Sud. Alături de el mai erau logodnica și alte două femei.

Tragedia nu este singulară în zonă. Turiștii sunt avertizați

Un turist spaniol de 43 de ani a murit după ce a fost călcat în picioare de un elefant în Parcul Național Pilanesberg din Africa de Sud, situat la 200 de kilometri de Johannesburg. Parcul este popular datorită celor aproximativ 50.000 de hectare de faună sălbatică, care se află la 200 de kilometri de capitala economică a Africii de Sud, potrivit AFP (Agenția France Presse).

ADVERTISEMENT

Atacul a avut loc când bărbatul a coborât din mașină pentru a face poze cu elefanții. Potrivit angajaților responsabili de parc, astfel de atacuri se întâmplă pentru că elefanții își apără puii când se simt amenințați.

Bărbatul se afla în mașină alături de logodnica sa și alte două femei când traversau rezervația. Atunci a fost momentul în care au observat un grup de elefanți și pui de elefanți. Autoritățile declară că bărbatul a decis să coboare din mașină pentru a face fotografii cu elefanții, iar în timp ce se apropia de animale, elefanții, în special femela care își apăra puii, s-au simțit amenințați și l-au atacat.

ADVERTISEMENT

„Primele date sugerează că bărbatul a oprit vehiculul, a coborât şi s-a apropiat de elefanţi pentru a face poze. Elefanţii l-ar fi atacat şi ucis”, a informat purtătorul de cuvânt a poliţiei, Sabata Mokgwabone.

Responsabilul pentru conservare la Oficiul pentru parcuri și turism al provinciei North West, Pieter Nel, femela care își apăra puii a s-a simțit amenințată și, din dorința de a-și ocroti puii, l-a atacat pe bărbat. Pieter a mai adăugat că mulți turiști nu sunt conștienți de pericole şi nu realizează cât de periculoase pot fi elefanții.

ADVERTISEMENT

Logodnica bărbatului și alte două femei, care erau în mașină, au scăpat cu bine. Autoritățile au deschis o anchetă pentru a clarifica circumstanțele exacte ale incidentului.

Poliția și oficialii parcului au subliniat că este extrem de periculos să te apropii de animalele sălbatice. Elefanții pot deveni agitați sau defensivi în prezența oamenilor, mai ales dacă simt că puii lor sunt în pericol.

ADVERTISEMENT

Tragedia nu este singulară în regiune deoarece în Africa de Sud și alte țări africane, atacurile de animale sălbatice asupra oamenilor sunt raportate periodic, iar autoritățile încearcă să crească gradul de conștientizare printre vizitatori pentru a preveni astfel de incidente.

În 2023, 50 de persoane au fost ucise şi 85 rănite de animale sălbatice, în principal elefanţi, în statul vecin Zimbabwe, iar în 2021, un presupus braconier a fost ucis de elefanţi în celebrul Parc Naţional Kruger din Africa de Sud.

Pilanesberg şi alte parcuri sud-africane solicită vizitatorilor care se plimbă prin rezervaţii să ţină geamurile vehiculelor închise şi să nu coboare din maşini.

 

ADVERTISEMENT
Tags: