News

A vrut să vină în România cu un Audi în valoare de 50.000 de euro şi a rămas fără maşină la vamă

07.07.2020 | 23:12
A vrut sa vina in Romania cu un Audi in valoare de 50000 de euro si a ramas fara masina la vama
ADVERTISEMENT

Lovitură sub centură primită de un cetățean moldovean, care a încercat să introducă fraudulos o mașină scumpă în România.

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere a Frontierei Galați au descoperit un autoturism marca Audi, în valoare de 50.000 de euro, care figurează ca fiind căutat de autoritățile din Italia.

ADVERTISEMENT

Autoturismul furat a fost introdus în țară de un cetățean moldovean care ar fi primit 100 de dolari pentru acest gest.

Un Audi, potențial furat din Italia, a fost oprit de vameși lângă Galați

„În data de 06 iulie a.c., în jurul orei 05.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, cetăţeanul moldovean B.D., în vârstă de 47 de ani, conducând un autoturism marca Audi, înmatriculat în Italia, an de fabricaţie 2019”, a transmis Poliția de Frontieră într-un comunicat, potrivit Pro TV.

ADVERTISEMENT

Angajații din vamă au suspiciuni referitor la situația juridică a autoturismului, fiind o mașină închiriată din Italia, care nu avea documente justificative.

După mai multe ore de cercetări, românii și-au dat seama că mașina figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autoritățile din Italia în urmă cu 24 de ore.

ADVERTISEMENT
Un Audi a fost oprit la vamă, în Galați
Un Audi a fost oprit la vamă, în Galați

Mai mult, certificatul de înmatriculare prezentat la control era fals, seria documentului de înregistrare a mașinii figurând ca fiind furată „în alb” din Italia.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că transporta autoturismul la cererea unei persoane, ale cărei date nu le cunoaşte, în schimbul sumei de 100 de dolari. Acesta a mai adăugat faptul că nu avea cunoștință despre faptul că maşina era semnalată furată sau implicată în vreun litigiu”, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră.

ADVERTISEMENT

În acest caz se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la furt, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Autoturismul fost confiscat de autoritățile române în vederea continuării cercetărilor.

ADVERTISEMENT