Fotbal international

Abel Balbo acuză FIFA de complot împotriva lui Diego Maradona la CM 1994. “A fost teatru, l-au executat!”

08.05.2020 | 23:17
Abel Balbo acuza FIFA de complot impotriva lui Diego Maradona la CM 1994 A fost teatru lau executat
ADVERTISEMENT

Albert Balbo acuză FIFA de complot la adresa lui Diego Maradona la turneul final al CM 1994, acolo unde pumele au ieșit din competiție în optimi, scoase de tricolori după unul dintre cele mai frumoase meciuri de la acea ediție, cu scorul de 3-2.

Abel Balbo a explicat la TNT Sports de ce are această convingere

În opinia fostului atacant argentinian, care a jucat ani buni în Serie A, la Udinese și la Roma, a fost clară intenția șefilor FIFA de a-l scoate din joc pe Diego Maradona, pentru ca Argentina să nu poată emite pretenții la trofeu.

ADVERTISEMENT

Balbo a explicat pentru TNT Sports că suspendarea lui Maradona pentru dopaj a năucit complet delegația argentiniană, pentru că Diego nu făcuse nimic ca să existe vreun motiv să se ia o asemenea măsură.

Havelange voia Brazilia campioană mondială

Controlul antidoping la care a fost supus starul pumelor la finalul meciului cu Grecia a fost dictat de FIFA, cu care Maradona era în relații tensionate, acuzând mereu conducerea, în frunte cu președintele Joao Havelange, de comiterea multor nereguli și ilegalități.

ADVERTISEMENT

„Tot ce s-a întâmplat cu Diego a fost o conspirație. Argentina era enervantă și nu i-au putut permite să devină campioană mondială.

Totul a fost ciudat

În special cu Maradona în funcția de căpitan, și pentru că a fost ultimul an al președinției lui Havelange și se dorea succesul Braziliei.

ADVERTISEMENT

A fost totul foarte ciudat, Diego alături de noi a fost întotdeauna foarte sincer și făcea lucrurile cum trebuie. Dar l-au căutat și au venit să-l ia, au pus în scenă un teatru ieftin. L-au executat.

Asistenta a venit pe teren după Diego

Este singura dată în istorie că o asistentă merge să caute un jucător pe teren pentru a face antidoping. Dar de atunci timpul ne-a dovedit că nu e doar o bănuială și că a fost totul ceva gândit de FIFA.”

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, fără Maradona și apoi fără Caniggia, accidentat cu Bulgaria, Abel Balbo spune că echipa putea ajunge mult mai sus, dar a fost eliminată de România.

Regretele meciului cu România

“Am mâncat milioane de goluri împotriva României, dar echipa nu era aceeași, grupul devenise mai slab, mai fără încredere. Eram convins că vom deveni campioni mondiali, și de aceea acel turneu final de Campionat Mondial este cea mai mare dezamăgire a carierei mele “.

ADVERTISEMENT