Life

Abonament gratuit la Netflix. Există o singură condiție. Vei vedea și reclame

Netflix ar putea lansa un abonament gratuit. Există, totuși, o condiție pentru utilizatorii care vor opta pentru el. Aceștia vor vedea și reclame.
26.06.2024 | 19:38
Abonament gratuit la Netflix Exista o singura conditie Vei vedea si reclame
Netflix ar putea lansa un abonament gratuit, dar cu reclame. Sursa foto: Hepta, mobilissimo.ro/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Netflix ar putea să lanseze un abonament gratuit în viitorul apropiat. Există o anumită condiție pentru utilizatorii care își vor dori acest lucru, și anume vizionarea de reclame.

Abonament gratuit la Netflix. Utilizatorii vor vedea, însă, și reclame

Veste bună pentru utilizatorii Netflix. Serviciul de streaming ar putea să introducă, în viitor, un abonament complet gratuit în Europa. Acesta va fi, însă, susținut în totalitate de publicitate, astfel că cei care vor opta pentru el vor vedea reclame.

ADVERTISEMENT

Strategia vine după ce a fost introdus abonamentul “accesibil” cu reclame, care a fost lansat în 2022 și a avut mult succes. Acesta a fost menit să crească numărul de utilizatori, precum și veniturile platformei de streaming.

La finalul anului 2021, Netflix a avut parte de o scădere considerabilă a creșterii. Din acest motiv, compania a căutat soluții pentru a atrage utilizatorii, dar și pentru a-i menține pe aceștia pe platformă.

ADVERTISEMENT

Un pas în acest sens a fost lansarea unui abonament cu publicitate, la un preț mai accesibil. De exemplu, un astfel de abonament costă 5.99 euro în Franța, în timp ce abonamentul standard, fără publicitate, costă 13,49 euro.

Noul abonament a avut succes printre utilizatori și a ajutat compania să recupereze o parte din pierdere. Această formulă ar putea să atragă 40 de milioane de noi abonați, după cum a estimat codirectorul general al Netflix.

ADVERTISEMENT

Utilizatorii ar putea fi atrași dacă s-ar introduce un nou abonament, pentru care aceștia nu ar plăti nimic, dar cate va fi finanțat doar din publicitate. Acest abonament ar atrage un public mai larg datorită avantajelor din punct de vedere financiar.

Cei care care nu sunt dispuși să plătească un abonament, dar care ar accepta reclamele pentru a avea acces gratuit la conținutul platformei, de exemplu, ar putea fi tentați de abonamentul cu reclame.

ADVERTISEMENT

Unde ar fi testat noul tip de abonament

Pentru a testa această ofertă, piețele din Europa și din Asia, unde sunt deja rețele de televiziuni gratuite, reprezintă locuri perfecte. Consumatorii din aceste regiuni sunt familiarizați cu conținutul gratuit, susținut de publicitate, astfel că ar putea opta pentru un astfel de abonament.

De asemenea, utilizatorii abonamentului cu publicitate, lansat în 2022, au generat un venit mai mare decât cei care utilizează abonamentele Standard și Premium, fără publicitate, notează playtech.ro.

Având în vedere acest aspect, publicitatea ar putea reprezenta o sursă considerabilă de venit pentru gigantul de streaming. Creșterea numărului de utilizatori nu ar fi singurul avantaj.

Un alt beneficiu al noului tip de abonament ar fi faptul că acesta ar putea atrage mai mulți agenți de publicitate, care își doresc să ajungă la o audiență mai mare.

În acest fel, competiția pentru spațiul publicitar pe Netflix ar crește, la fel și prețurile reclamelor. Acest lucru ar facilita creșterea veniturilor companiei.

ADVERTISEMENT
Tags:
În plină luptă împotriva cancerului, prințesa Kate Middleton i-a înmânat lui Carlos Alcaraz...
În plină luptă împotriva cancerului, prințesa Kate Middleton i-a înmânat lui Carlos Alcaraz trofeul de campion la Wimbledon
De ce i-au cerut Regele Charles și Regina Camilla Prințesei Catherine să își...
De ce i-au cerut Regele Charles și Regina Camilla Prințesei Catherine să își schimbe numele. „Prea mulți C”
BREAKING NEWS| A fost chemat SMURD-ul la la biserica unde se cunună Ianis...
BREAKING NEWS| A fost chemat SMURD-ul la la biserica unde se cunună Ianis Hagi! Un bărbat a căzut din picioare din cauza căldurii!
Ce semnifică hlambura, tradiţia machedonească respectată cu sfinţenie la nunta anului. Ianis Hagi:...
Ce semnifică hlambura, tradiţia machedonească respectată cu sfinţenie la nunta anului. Ianis Hagi: "Nu se face fără"
Veţi dansa în seara aceasta? Gigi Becali, reacţie fabuloasă la nunta anului! Avertismentul...
Veţi dansa în seara aceasta? Gigi Becali, reacţie fabuloasă la nunta anului! Avertismentul pe care i l-a transmis soţia lui
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în...
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în rochie de mireasă și ce tradiții se țin în acest moment la Constanța | VIDEO
Vestea care a doborât-o pe Andreea Bălan. Verdict crunt al medicilor
Vestea care a doborât-o pe Andreea Bălan. Verdict crunt al medicilor
ȘTIREA care eclipsează tentativa de asasinare a lui TRUMP. LIVE aici
ȘTIREA care eclipsează tentativa de asasinare a lui TRUMP. LIVE aici
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Cine este Elena Tănase, soția lui Ianis Hagi. Cei doi fac nuntă mare...
Cine este Elena Tănase, soția lui Ianis Hagi. Cei doi fac nuntă mare la Palatul Știrbey