News

Abonamentele gratuite pe mijloacele de transport în comun, pentru elevii din București, vor fi digitalizate. Cum pot fi obținute

Sorin Cîmpeanu a anunțat că STB București va digitaliza întregul proces de obținere a unui abonament gratuit pe mijloacele de transport în comun, pentru elevii și studenții din București și Ilfov.
01.09.2022 | 14:23
Abonamentele gratuite pe mijloacele de transport in comun pentru elevii din Bucuresti vor fi digitalizate Cum pot fi obtinute
Abonamentele pe STB vor fi digitalizate. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Astfel, potrivit ministrului, abonamentele pentru elevi și studenți din București vor fi eliberate digital, cu ajutorul unei aplicații.

Abonamentele pentru elevi vor fi digitalizate în București

”Astfel, Ministerul Educației va facilita accesul STB S.A. la platformele informatice pe care le gestionează, Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR) și Registrul Matricol Unic (RMU).

ADVERTISEMENT

Acest lucru va permite, în condiţii de securitate informatică, verificarea automată şi validarea calităţii de elev/student înmatriculat în școli/universități din Capitală și din județul Ilfov”, a scris Cîmpeanu pe Facebook.

Concret, STB va dezvolta o aplicație care va permite obținerea abonamentelor pentru elevi și studenți valabile în Capitală, conform legislației în vigoare. Specialiștii dau asigurări că legea GDPR va fi respectată. Acest protocol va fi valabil timp de patru ani, conform postării ministrului de pe Facebook.

ADVERTISEMENT

STB a confirmat informația: ”Sorin Mihai Cîmpeanu, Ministrul Educației și Adrian Criț, Directorul General al Societății de Transport București STB SA au semnat un protocol de colaborare pentru transformarea digitală a proceselor necesare eliberării abonamentelor de transport public local de către Societatea de Transport București STB SA.

Acest lucru va fi valabil pentru elevii și studenții înmatriculați în unitățile de învățământ și instituțiile de învățământ superior de pe raza Municipiului București și a Județului Ilfov”.

ADVERTISEMENT

Platforma dezvoltată de STB în colaborare cu ME va permite ”obținerea abonamentelor metropolitane din zona București – Ilfov valabile pe perioada anului școlar, pe toate liniile de transport public de suprafață, indiferent de operatorul de transport, conform legislației în vigoare”.

Prin această măsură, elevii nu mai sunt nevoiți să se deplaseze la centrele de vânzare STB din București.

ADVERTISEMENT

”Pe lângă păstrarea trasabilității eliberării abonamentelor, platforma permite și un control mai bun al resurselor economice utilizate. STB SA oferă modele de integrare a datelor, atât de necesare pentru utilizatori, în vederea accesibilizării și promovării transportului public local de călători”, a declarat și Adrian Criț, Director General al STB.

ADVERTISEMENT