News

Abonații Netflix, vizați de o înșelăciune pe e-mail. Ce măsură a luat Poliția Română

Reprezentanții Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) au transmis că mai mulți abonați ai anumitor servicii, printre care și cei ai companiei Netflix, au fost vizați recent de atacul unor hackeri.
22.07.2022 | 16:55
Abonatii Netflix vizati de o inselaciune pe email Ce masura a luat Politia Romana
Mai mulți abonați ai anumitor servicii, printre care și cei ai companiei Netflix, vizați recent de hackeri. Foto: flickr.com
ADVERTISEMENT

Folosindu-se de un mesaj scris în limba engleză, hackerii au transmis un e-mail în care abonații Netflix erau invitați să își valideze datele de pe cardul bancar.

Abonații Netflix, ultima țintă a hackerilor

Sursa citată a transmis că în prim-plan au fost tentative noi de phishing, prin care cei vizați au fost avertizați că trebuie să-şi valideze detaliile de pe card pentru a-și păstra abonamentul.

ADVERTISEMENT

Phishing reprezintă o formă de activitate infracțională care constă în obținerea unor date confidențiale sau informații referitoare la carduri de credit, folosind tehnici de manipulare a datelor identității unei persoane sau a unei instituții.

Uneori, atacatorul cibernetic trimite un mesaj electronic prin care utilizatorul este sfătuit să-și dea datele confidențiale pentru a câștiga anumite premii. Alteori, acesta este informat că acele date sunt necesare din cauza unor erori tehnice care au dus la pierderea datelor originale.

ADVERTISEMENT

De obicei, în mesajul electronic lansat de hackeri este indicată și o adresă de web care conține o clonă a site-ului web al instituției financiare sau de trading.

Recomandările DNSC

Atenție la astfel de mesaje false sosite pe e-mail, în care clienți ai anumitor servicii, precum cei ai Netflix, sunt alertați despre faptul că trebuie să-și valideze încă o dată detaliile de card pentru a păstra subscripția la serviciu!

ADVERTISEMENT

Mesajul în limba engleză este transmis de pe un domeniu din Olanda și nu are nicio legătură cu compania Netflix. Accesarea link-ului redirecționează potențiala victimă către un site de #phishing”, se arată pe pagina de Facebook a DNSC.

Potrivit sursei citate, DNSC, Poliția Română, Asociația Română a Băncilor și partenerii din zona privată au lansat site-ul sigurantaonline.ro pentru a-i ajuta pe utilizatorii din România să identifice și să evite amenințările din mediul online.

ADVERTISEMENT

Altfel, amintim că în urmă cu doar câteva zile, pe site-ul fanatik.ro s-a scris despre un anunț important pentru toți abonații Netflix.

 

ADVERTISEMENT