Fotbal intern

Moraru îi linişteşte pe fani: “Vom rezolva cu Abrudan, Rapid nu va intra în faliment!”

UPDATE 14:26 Patronul Rapidului, Valerii Moraru, a declarat că nu există pericolul ca gruparea din Giuleşti să intre în faliment din cauza datoriei de 45.000 de euro către Octavian Abrudan....
23.08.2014 | 14:38
Moraru ii linisteste pe fani Vom rezolva cu Abrudan Rapid nu va intra in faliment
ADVERTISEMENT

UPDATE 14:26 Patronul Rapidului, Valerii Moraru, a declarat că nu există pericolul ca gruparea din Giuleşti să intre în faliment din cauza datoriei de 45.000 de euro către Octavian Abrudan.

“Sînt la curent cu această problemă. Din păcate, nu este singura. Am negociat cu Abrudan şi săptămîna viitoare sînt convins ne vom înţelege. Vom rezolva cît mai curînd toate probleme de acest gen pentru că altfel riscăm lucruri grave. Le transmit suporterilor să stea liniştiţi, clubul nu va intra în faliment”, a spus Moraru pentru FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

FANATIK.RO a anunţat, în exclusivitate, că Octavian Abrudan a cerut falimentul Rapidului la Tribunal (vezi detalii). Fundaşul legitimat în prezent la Milsami Orhei a precizat că scopul nu este de a falimenta gruparea din Grant, ci să-şi recupereze cei 45.000 de euro pe care îi are de primit din Giuleşti.

Salut, Octavian! Este adevărat că ai cerut falimentul Rapidului?

– Eu nu vreau ca această echipă să dispară, Doamne fereşte! Am bani de primit, i-am muncit şi vreau să-i primesc. Este foarte simplu.

ADVERTISEMENT

Despre ce sumă este vorba?

– Am văzut că a apărut în presă că am de primit 40.000 de euro! Nu este adevărat! Trebuie să încasez 45.000 de euro! S-au adunat şi penalizări.

Ai făcut plîngere la Tribunal?

– Da, însă nu ştiu prea multe. Avocatul meu se ocupă de acest caz. Urmăm paşii, însă un lucru este cert: îmi vreau banii! I-am amînat că să ia licenţa, mi-au spus că voi primi datoria cînd intră banii din drepturile de televizare.

ADVERTISEMENT

Să înţeleg că nu s-au ţinut de cuvînt.

– Exact! Am făcut un act cu ei, am fost de bună credinţă şi am acceptat să primesc banii în două rate: jumătate în iulie şi cealaltă jumătate în august. Cei de la Rapid au semnat, au fost de acord, dar nu am văzut nici un ban. M-au minţit! Aştept de mai bine de un an să primesc ce mi se cuvine.

Cu actuala conducere ai vorbit?

– Da! Am discutat cu domnul Moraru, mi s-a propus o sumă să renunţ la proces. A fost o negociere. Mi-au propus mai puţini bani decît ce trebuie să primesc. Nu ştiu ce să zic… Am convingerea că ne vom înţelege pînă la urmă.

ADVERTISEMENT

Suporterii te acuză că doreşti falimentul Rapidului.

– Fals! Nu am nici un interes ca Rapid să dispară pentru că nu aş mai vedea nici un ban. Nu doresc aşa ceva. Am jucat acolo, am avut onoarea să joc în faţa unui public fantastic, deci nu-mi doresc falimentul clubului. Îmi vreau doar banii, să fie clar!

Cum crezi că se va rezolva acest diferend?

– Cei de la Rapid să nu uite că mi-au luat 90 la sută din bani! Ce solicit eu acum sînt banii pe perioada ianuarie-iunie 2013. În decembrie, cînd Copos a băgat clubul în insolvenţă, eu am rămas. Am muncit şi nu mi se pare absurd să-mi cer drepturile. Dar sînt convins că totul se va rezolva! Din ce am înţeles, actualul patron vrea să facă treabă. A început să plătească salariile, să cumpere creanţe… Sînt optimist că se va rezolva.

20 de partide a jucat Octavian Abrudan pentru Rapid în perioada 2012-2013

400.000 de euro este cota lui Abrudan conform site-ului transfermarkt.de

 

ADVERTISEMENT