Sport

Joonas Tamm, în afara lotului la FCSB – Universitatea Craiova. Explicația lui Lucian Filip

Joonas Tamm, în afara lotului la FCSB și Universitatea Craiova. Lucian Filip, explicații despre absenața fundașului central.
18.03.2023 | 19:45
Joonas Tamm in afara lotului la FCSB  Universitatea Craiova Explicatia lui Lucian Filip
Absență de ultimă oră la FCSB înaintea derby-ului cu Universitatea Craiova. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
18-03-2023
17:48

Lucian Filip, detalii despre starea lui Joonas Tamm

Joonas Tamm nu trece prin cea mai bună perioadă la FCSB, iar Lucian Filip a vorbit despre problemele medicale ale fundașul central estonian. 

„Joonas Tamm are gripă și nu a fost inclus în lot. De asta nu joacă astăzi. Nu o să avem probleme, suntem acoperiți pe postul lui”, a explicat noul antrenor de conjunctor al vicecampioanei României.

Este vorba despre Joonas Tamm, care poate rata și meciurile naționalei Estoniei, după ce a răcit și a făcut febră, ratând și antrenamentul de astăzi, 17 martie, al „roș-albaștrilor”. Totodată, MM Stoica a vorbit și despre Florin Andrei, arbitrul delegat pentru confruntarea cu Universitatea Craiova.

Joonas Tamm, în afara lotului la FCSB înaintea derby-ului cu Universitatea Craiova

Joonas Tamm este marea absență a FCSB-ului înaintea derby-ului din prima rundă a play-off-ului cu Universitatea Craiova, anunțul fiind făcut de Mihai Stoica. Managerul general al vicecampioanei României a spus că fundașul riscă să rateze și meciurile naționalei Estoniei în urma răcelii.

ADVERTISEMENT

„Tamm are gripă tip B, are febră, nu știu nici dacă va pleca la națională. Tamm s-a antrenat ieri, soția avea ceva probleme, iar azi a avut temperatură 38,2. Și Omrani o să lipsească, dar de el știm”, a spus Mihai Stoica, la TV OrangeSport.

Mihai Stoica a vorbit și despre Florin Andrei, arbitrul delegat în premieră la un meci de play-off, despre care a spus că trebuie să demonstreze că merită să arbitreze la un nivel înalt: „Chiar nu mai contează unde e născut arbitrul!

ADVERTISEMENT

Mă miră alegerea lui, dar nu plec cu idei preconcepute. Dacă tot i s-a dat un meci cu încărcătură mare, sunt sigur că vrea să facă o figură frumoasă, mai ales că acum a început campionatul adevărat, pe puncte întregi. Să vedem dacă a fost o idee inspirată sau nu, eu sper să fie totul bine și să nu fie probleme”.

Tamm, unul dintre oamenii de bază ai FCSB-ului

De la venirea sa din vară, stoperul a devenit unul dintre oamenii de bază din echipa „roș-albaștrilor”, adunând un număr impresionant de meciuri până în luna martie și reușind să se evidențieze și pentru contribuția ofensivă.

ADVERTISEMENT

Astfel, Joonas Tamm a jucat 37 de meciuri pentru FCSB, în toate competițiile, reușind să marcheze nu mai puțin de 4 goluri, o cifră remarcabilă pentru un fundaș central.

De-a lungul anilor, Joonas Tamm a mai jucat pentru: Flora Talinn, Sampdoria U19, Norrkoping, Sylvia, Trelleborg, Viljandi, Sarpsborg, Korona Kielce, Lillestrom, Desna, Vorskla Poltava și FCSB.

ADVERTISEMENT

Pentru naționala Estoniei, Joonas Tamm a jucat 52 de meciuri, marcând 4 goluri. În plus, la finalul anului 2022, a fost votat drept cel mai bun fotbalist eston al anului, câștigând în premieră premiul.

  • 800.000 de euro este cota de piață a lui Joonas Tamm, conform transfermarkt.com

  • Cota BETANO pentru FCSB: 3,15 este cota pentru „X” la meciul FCSB – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT