Fotbal intern

Absența lui Mitriță de la echipa națională, contestată de membrii Generației de Aur: ”N-are nimeni talentul lui”

17.03.2021 | 12:33
Absenta lui Mitrita de la echipa nationala contestata de membrii Generatiei de Aur Nare nimeni talentul lui
ADVERTISEMENT

Absența lui Alexandru Mitriță de la echipa națională a României pentru primele meciuri din preliminariile CM 2022 este contestată de membrii Generației de Aur, care îi critică alegerile lui Mirel Rădoi.

Selecționerul primei reprezentative a anunțat miercuri lotul definitiv pentru întâlnirile de la sfârșitul acestei luni, dar alegerile sale nu sunt pe placul tuturor.

ADVERTISEMENT

Rădoi va rata întâlnirea cu Macedonia de Nord după ce a fost infectat cu coronavirus, iar Andrei Vochin, consilierul președintelui Răzvan Buleanu, a anunțat că speră ca tehnicianul  să poată reveni la meciul cu Germania.

Mirel Rădoi, criticat pentru absența lui Mitriță de la echipa națională

”Absența lui Mitriță este o greșeală mare, dar nu mai spun nimic. Pe pitic nu poți să nu îl chemi la echipa națională, oriunde ar juca, pentru că talentul pe care îl are Mitriță nu prea îl are nimeni”, a declarat Gică Craioveanu pe această temă.

ADVERTISEMENT

Neconvocarea jucătorului de la Al Ahli i-a surprins și pe foștii fotbaliști Florin Prunea și Robert Niță. ”Convocarea lui Coman arată lipsa de soluții în departamentul ofensiv. Și a lui Pușcaș la fel, abia a revenit după o accidentare. Dar nu avem variante. S-a vorbit despre convocarea lui Budescu și Mitriță, iar ei sunt jucători care ar putea ajuta echipa națională”, a declarat Punea la Pro X.

”Mitriță nu avea voie să nu fie convocat. Este un jucător de calitate, de viteză, care face diferența, care scoate un om din joc. Asemenea jucători sunt rari. Nu cred că ne permitem luxul de a nu-l convoca la echipa națională”, a mai spus fostul portar.

ADVERTISEMENT

Niță nu înțelege neconvocarea lui Mitriță

”Întâlnim niște echipe cu apărări masive, cu jucători greoi mulți dintre ei. Nu cred că ar fi trebuit să lipsească Mitriță. Este un jucator 1 contra 1 foarte bun, este un talent, este un jucător care ajunge la finalizare, care își asumă responsabilitatea să ia acțiuni individuale…

Nu-l putem compara cu Mihăilă care e acum pe buzele tuturor, dar și Mitriță era util, ținând cont că sunt trei jocuri. Eu, momentan, nu văd în lot un jucător cu calitățile și de profilul lui Mitriță”, este de părere și Robert Niță.

ADVERTISEMENT

România va disputa trei partide în luna martie, toate contând pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2022 din Qatar:

  • 25 martie: România – Macedonia de Nord, ora 21:45 (Arena Naţională)
  • 28 martie: România – Germania, ora 21:45 (Arena Naţională)
  • 31 martie: Armenia – România, ora 19:00
ADVERTISEMENT