Fotbal intern

Dică lasă patru fotbaliști acasă. Cine ratează derby-ul Craiova-FCSB?

18.10.2018 | 13:36
Dica lasa patru fotbalisti acasa Cine rateaza derbyul CraiovaFCSB

Fereastra echipei naționale a României nu a rezolvat problemele celor de la FCSB. FANATIK.RO a aflat că Nicolae Dică nu se va putea baza pe patru fotbaliști la derby-ul dintre Craiova și roș-albaștri. Aceștia nu vor face deplasarea în Bănie alături de ceilalți fotbaliști ai vicecampioanei și vor rămâne acasă, la București.

Cei patru fotbaliști care vor absenta din lotul lui FCSB sunt Mihai Bălașa, Marko Momcilovic, Alexandru Stan și Mihai Pintilii. Aceștia sunt accidentați de mai mult timp și nu au reușit să se recupereze, în ciuda perioadei de repaus prilejuită de meciurile de la națională. Cel care are cea mai gravă accidentare dintre cei patru este Mihai Pintilii. Veteranul de la mijlocul terenulului a suferit o accidentare la partida de Liga Națiunilor cu Muntenegru și va lipsi până la sfârșitul anului. Locul său din primul 11 pare să fie adjudecat de tânărul Dragoș Nedelcu, titular la naționala U21 a României și fotbalist pentru care Gigi Becali a plătit aproximativ 2 milioane de euro.

Mihai Pintilii va rata toate meciurile FCSB în 2018, după accidentarea din partida România-Muntenegru

Dică are patru absențe pentru meciul Craiova-FCSB, din care trei sunt apărători

Ceilalți trei fotbaliști pe care Dică se vede nevoit să îi lase acasă sunt toți din linia defensivă, motiv de îngrijorare pentru antrenorul FCSB care toată vara a insistat să i se aducă fundași centrali, după ce i-a pierdut pe Valerică Găman, Ionuț Larie sau Artur Jorge. Dică rămăsese doar în Planic și Bălașa, cu Marko Momcilovic ca variantă de rezervă, mizând pe experiența și jocul de cap al sârbului. Acum însă doi dintre ei sunt accidentați.

După cum a anunțat FANATIK.RO, Mihai Bălașa are o accidentare la ligamentul colateral stâng și cel mai probabil va rata meciurile din următoarele trei etape, cu Craiova, FC Voluntari și Astra Giurgiu. Astfel, Dică speră să îl aibă pe fundașul naționalei la partida cu Dinamo, din a doua etapă a returului sezonului regulat din Liga 1 Betano.

Probleme pentru Dică și în flancul stâng al apărării

Marko Momcilovic lipsește de mai bine de două luni din echipa FCSB, după o accidentare suferită în partida tur a duelul cu Hajduk Split, din turul 3 preliminar al Europa League. Chiar dacă a fost aproape de o revenire înaintea derby-ului cu CFR Cluj, sârbul a suferit o recidivă și nu a mai intrat pe gazon. Acum, oficialii roș-albaștrilor așteaptă ca Momcilovic să revină la partida cu Astra Giurgiu. Cel adus să îl înlocuiască pe Momcilovic, Alexandru Stan, s-a accidentat la rândul său și se află la două săptămâni distanță de revenirea pe gazon.

Astfel, cel mai probabil echipa lui Dică pentru derby-ul cu Craiova va arăta astfel:

Bălgrădean – R. Benzar, Planic, Filip, Junior Morais – Nedelcu, Teixeira (Ov. Popescu) – Man, Moruțan, Florinel Coman – Gnohere

Partida dintre CS Universitatea Craiova și FCSB va fi transmisă duminică, 21 octombrie, de la ora 21:00. Meciul va fi transmis în format Live Video și pe FANATIK.RO.