Fotbal intern

Abuzul rasist la care a fost supus Ciprian Marica: „A venit și a zis că vom întâlni niște țigani, la fel ca mine”

11.04.2020 | 10:39
Abuzul rasist la care a fost supus Ciprian Marica A venit si a zis ca vom intalni niste tigani la fel ca mine
ADVERTISEMENT

Ciprian Marica a fost unul dintre atacanții marcanți ai naționalei României și a povestit cum a fost abuzat rasist înaintea unui meci dintre Stuttgart și Poli Timișoara.

Abuzul rasist la care a fost supus Ciprian Marica

Înaintea unei partide dintre Stuttgart și Poli Timișoara, Christian Gross, antrenorul nemților, l-a jignit pe Ciprian Marica, atacantul naționalei continuând să-și amintească momentul jenant la care a fost supus:

ADVERTISEMENT

„Una dintre încercările grele a fost când a venit un antrenor, în Germania, și urma să jucăm cu Poli Timișoara. A venit și a zis că vom întâlni niște țigani, la fel ca Marica.

M-a văzut că sunt șocat și a zis că «lui îi plac țiganii». Șocul a fost destul de mare. De multe ori, e o doză de rasism și a fost un eveniment neplăcut pentru mine. La meci, antrenorul m-a băgat titular. Mă simțeam ciudat. Antrenorul era Christian Gross”.

ADVERTISEMENT

Amintirile lui Ciprian Marica despre cum a început fotbalul

Ciprian Marica a fost unul dintre atacanții marcanți ai naționalei României și a povestit cum s-a apucat de fotbal, idolatrizându-l pe Gică Hagi și recunoscând că a vrut să ajungă la fel ca „Regele”.

Ciprian Marica și-a adus aminte de începuturile sale în fotbal și a recunoscut că părinții l-au dat la mai multe sporturi după ce au observat energia pe care o avea băiatul lor.

ADVERTISEMENT

„Aveam o energie debordantă și părinții mei m-au dat la toate sporturile. Înot, tenis… Dar atunci, în fotbal, era o generație mișto. Era generația Hagi, Gică Popescu. Pe la 9-10 ani m-am apucat de fotbal.

Bunicii mei erau cu sufletul la gură la meciurile naționalei și îl urmăreau pe Hagi. Am vrut să ajung ca el. M-au dus ai mei la un antrenament al lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Maică-mea m-a îmbrăcat cu un tricou alb și am jucat pe zgură. Îți dai seama că m-am făcut praf, la propriu”, și-a amintit cu drag Ciprian Marica.

Inconștiența vârstei mă făcea să fiu dezinvolt

Ciprian Marica a continuat și a explicat cum i s-a părut viața de fotbalist: „Între timp a apărut Messi, Ronaldo, fotbaliști fantastici. Atunci toți visam să fim Hagi. N-aveam atâta deschidere și acces la informații.

Știam doar de Hagi, Maradona și Pele. Și clar, fiind român, îmi alegeam să fiu Hagi de Carpați”.

„Eram un puști. Inconștiența vârstei mă făcea să fiu dezinvolt. Emoțiile au venit puțin mai târziu, când am început să mă maturizez. Mi-am dat seama că îmi reprezint țara.

Maturizarea a venit pe la 25-26 de ani. Până atunci eram un puști, nu aveam mari emoții. Făceam lucrurile instinctiv”, a mai spus Ciprian Marica.

  • 34 de ani a împlinit Ciprian Marica pe 2 octombrie
  • 25 de goluri în 72 de meciuri a înscris Ciprian Marica pentru naționala României
ADVERTISEMENT