Sport

AC Milan a adus portar și îi spulberă visul lui Tătărușanu. Românul nu mai are asigurat postul de titular după accidentarea lui Maignan

De la extaz la agonie, cam așa trăiește Ciprian Tătărușanu zilele acestea pe San Siro. Când credea că are garantat postul de titular, AC Milan a transferat un alt portar care să îi facă concurență.
13.10.2021 | 12:05
AC Milan a adus portar și îi spulberă visul lui Tătărușanu. Românul nu mai are asigurat postul de titular după accidentarea lui Maignan
AC Milan a adus portar și îi dă peste cap planurile lui Tătărușanu. Nu mai are asigurat postul de titular după accidentarea lui Maignan. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Indiferent de ce se întâmplă la AC Milan, Șansele ca Ciprian Tătărușanu să devină titular incontestabil sunt mereu infime. Românul poate profita de faptul că Mike Maignan va lipsi din cauza unei intervenții chirurgicale la încheietura mâinii stângi și să apere poarta „rossonerilor” în următoarele partide.

Românul în vârstă de 35 de ani nici nu a apucat să își pună bine mănușile de titular, căci „Diavolul milanez” a și transferat un goalkeeper care să îi facă concurență.

Este vorba despre Antonio Mirante (38 de ani), care în ultimele trei sezoane a fost legitimat la AS Roma.

ADVERTISEMENT

AC Milan l-a transferat pe Antonio Mirante. Postul lui Ciprian Tătărușanu, în pericol

Mirante este un portar cu o vastă experiență în Serie A. El are în CV câteva prezențe și în tricoul lui Juventus. Cele mai multe meciuri le-a jucat însă la Parma, el petrecând nu mai puțin de șase ani pe „Ennio Tardini”.

Înțelegerea lui Mirante cu AC Milan este valabilă până la finalul ediției 2021-2022, cu opțiunea de prelungire pentru încă un sezon. Goalkeeperul crescut de academia lui Juve era de mult o țintă pentru „rossoneri”.

ADVERTISEMENT

Mutarea a fost făcută deoarece titularul dintre buturile „rossonerilor”, Mike Maignan, s-a accidentat. Francezul ar putea lipsi două luni din cauza operației pe care o va suferi la încheietura mâinii stângi.

Transferul poate fi un semn și că șefii lui AC Milan nu au încredere deplină în Tătărușanu. Înainte ca Mirante să ajungă pe San Siro, renumitul jurnalist italian Fabrizio Romano chiar a anunțat că motivul pentru care este adus Mirante este acela de a se bate pentru postul de titular cu goalkeeperul român.

ADVERTISEMENT

Dacă Stefano Pioli va decide totuși să se baze pe serviciile lui „Tătă”, românul ar putea apără într-o serie de meciuri importante ale Milanului, până când Maignan va fi din nou apt de joc. Până la sfârșitul lunii viitoare, „rossoneri” vor mai juca în campionat cu Verona, Bologna, Torino și AS Roma și în UEFA Champions League, cu FC Porto.

Nu este prima dată când portarul român are parte de o dezamăgire

Nu este pentru prima dată când Ciprian Tătărușanu crede că va fi titular incontestabil la AC Milan, iar visurile îi sunt spulberate. În vară, după plecare lui Gigi Donnarumma, românul spera să aibă o șansă, dar în locul fotbalistului de la PSG a fost adus Mike Maignan.

ADVERTISEMENT

Francezul de 26 de ani s-a impus imediat în poarta echipei lui Pioli și a fost chemat de Didier Deschamps chiar și la echipa națională, pentru care a bifat o selecție.

Pentru postul de portar, AC Milan mai are în lot doi portari extrem de tineri și fără experiență, italianul Alessandri Plizzari (21 de ani) și danezul Andreas Kristoffer Jungdal (19 ani). Momentan, Tătărușanu nu a apărat în acest sezon niciun meci pentru „Diavolul milanez”.

ADVERTISEMENT
  • 5 meciuri are jucate Ciprian Tătărușanu la AC Milan, de când a venit de la Lyon, în septembrie 2020
  • 30 iunie 2023 este data la care expiră contractul românului cu echipa lui Stefano Pioli

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik