AC Milan a câştigat litigiul la TAS! Va putea juca în cupele europene

Alexandru Năstase   
în AC Milan
20/07/2018, 14:48
AC Milan a câştigat litigiul la TAS! Va putea juca în cupele europene GALERIE FOTO
AC Milan a câștigat apelul la TAS și va putea evolua în Europa League în acest sezon

AC Milan a câştigat litigiul la TAS şi a primit drept de joc în cupele europene. Astfel, gruparea din Serie A a contestat decizia UEFA de a-i interzice participarea în Europa League pentru că nu a respectat regula fair-play-ului financiar. Milanezii n-au fost de acord şi s-au adresat tribunalului de la Lausanne care a constatat că italienii au încălcat într-adevăr regulamentul forului internaţional, dar totodată a considerat mult prea excesivă măsura excluderii din cupele europene. Prin urmare, TAS a trimis spre rejudecare cazul înapoi la UEFA solicitând însă o sancţiune mai blândă.

Iniţial, Corpul de Control Financiar al Cluburilor  a decis la începutul verii ca AC Milan să primească interdicţie de participare preţ de un sezon, după ce a considerat că italienii au încălcat regulamentele UEFA cu privire la licenţiere şi mai ales la fair-play-ul financiar. Cu toate acestea, schimbarea investitorului de la AC Milan a avut un rol decisiv  în decizia TAS.

AC Milan a câştigat litigiul la TAS!

Pe 11 iulie, fondul american Elliott a preluat controlul echipei AC Milan. Consorţiul din Statele Unite a promis o investiţie iniţială de 50 de milioane de euro. Banii care vor intra în conturile formației vor avea ca scop mai  întâi stabilizarea situaţiei financiare a clubului.  Americanii au preluat controlul grupării după ce chinezul Li Yonghong nu a mai onorat o datorie de aproximativ 32 de milioane de euro ajunsă la scadenţă.

De remarcat că AC Milan a terminat pe locul 6 în Serie A la finele sezonului precedent şi a obţinut din punct de vedere sportiv prezenţa în grupele Europa League.

18 titluri a câștigat AC milan până acum în Serie A

Închide ×