Fotbal international

AC Milan, propunere şocantă la UEFA: vrea să iasă din cupele europene! Planul italienilor dezvăluit astăzi

Autori: Ionut Neamţu, Sorin Dumitrescu | 20.06.2019 | 14:47
AC Milan a cerut UEFA să fie retrasă din Europa League

Italienii de la AC Milan au înaintat la UEFA o propunere şocantă, nemaiîntâlnită în istoria cupelor europene. AC Milan nu a reuşit să ocupe unul dintre primele patru locuri în sezonul trecut al Serie A, terminând pe poziţia a cincea, poziţie care o trimite, la fel ca un an în urmă, în Europa League. Conducerea lui AC Milan cere UEFA să i se accepte să fie înlocuită în Europa League de următoarea echipă din Serie A, care conform ordinii în clasament, ar avea acest drept, respectiv Torino!

AC Milan a cerut la UEFA să fie retrasă din Europa League

Ce motiv poate avea o echipă care şi-a câştigat acest drept de a evolua într-o competiţie europeană de a cere să renunţe şi să fie înlocuită, atenţie, UEFA ar putea decide să dea altcuiva locul, nu neapărat lui Torino? Totul ţine de faptul că rossonerii nu au reuşit încă să rezolve diferendul cu forul european pe tema fair-play-ului financiar.

Este vorba de deficitul creat în perioada 2015-2017, când patroni au fost chinezii şi care au investit în primul lor an o sumă nefirească pentru transferuri, 250 de milioane, mult deasupra balanţei financiare, pentru că vânzările de jucători au fost mult mai mici. Şi, conform regulamentului UEFA, dacă un club nu rezolvă problema echilibrului financiar poate fi suspendat din cupele europene până problema este reglată.

AC Milan are în fosta legendă Zvonimir Boban omul care caută să pună acum lucrurile la punct

Tratative cu Real Madrid pentru patru jucători

Propunerea de acum a milanezilor se doreşte a fi un semnal al bunăvoinţei lor faţă de UEFA, pentru că dacă renunţă la Europa League au la dispoziţie un an în care să rezolve problema fair-play-ului financiar, mai ales că obiectivul rămâne Champions League. În acest fel scapă de o eventuală sancţiune a forului european şi noua conducere, Zvonimir Boban – Paolo Maldini, va avea timp să găsescă soluţiile pentru echilibrarea balanţei economice.

Milan vrea să negocieze cu Real Madrid cedarea a patru jucători de care spaniolii nu au nevoie. Este vorba de trei mijlocaşi şi un vârf: Dani Ceballos, Marcos Llorente, dar acesta este cu un picior la Atletico Madrid, norvegianul Martin Odegaard şi atacantul dominican Mariano Diaz. Însă va fi greu de negociat, pentru că Real vrea să îi dea, dar să obţină cel puţin suta de milioane de euro de pe urma lor.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!