Fotbal international

AC Milan donează 250.000 de euro pentru lupta împotriva coronavirusului! ”În viaţă sunt lucruri mai importante decât fotbalul”. Ultrașii Atalantei au dat 40.000 de euro

10.03.2020 | 18:01
AC Milan doneaza 250000 de euro pentru lupta impotriva coronavirusului In viata sunt lucruri mai importante decat fotbalul Ultrasii Atalantei au dat 40000 de euro
ADVERTISEMENT

Oficialii clubului AC Milan au decis să doneze 250.000 de euro agenţiei regionale de urgenţă sanitară din Lombardia pentru lupta împotriva coronavirusului.


UPDATE, 10 martie, ora 18:01 / Ultrașii Atalantei au donat cei 40.000 euro pentru deplasarea la Valencia spitalului.

ADVERTISEMENT

AC Milan donează 250.000 de euro pentru lupta împotriva coronavirusului

Italia este cea mai lovită țară din Europa de epidemia de coronavirus, iar donația de 250.000 de eură făcută de AC Milan va ajuta la susţinerea eforturilor agenţiei pentru a oferi asistenţa necesară persoanelor afectate.

De asemenea, AC Milan a decis să dea înapoi banii tuturor fanilor care şi-au achiziţionat bilete la meciul cu Genoa, jucat cu porţile închise, dar şi suporterilor care deţin abonamente pentru tot sezonul.

ADVERTISEMENT

”Milan este mai mult decât un club de fotbal”

”În viaţă sunt lucruri mai importante decât fotbalul. Sănătatea şi siguranţa apropiaţilor noştri este o prioritate absolută”, a declarat președintele clubului AC Milan, Ivan Gazidis, pe site-ul oficial al grupării.

”Milan este mai mult decât un club de fotbal. Este o comunitate unde avem grijă unii de alţii, o comunitate care reprezintă oraşul Milano în lumea întreagă”, a mai spus conducătorul ”rosso-nerilor”.

ADVERTISEMENT

Evenimentele sportive din Italia, suspendate până la 3 aprilie

Comitetul Olimpic Italian a hotărât, luni, ca toate evenimentele sportive să fie suspendate, cel puțin provizoriu, până pe 3 aprilie. Decizia vine pentru a stopa răspândirea coronavirusului și a fost aprobată de Guvernul din peninsulă.

Decizia nu vizează doar sportul, ci și întreaga societate italiană. Alături de evenimentele din fotbal, baschet, volei sau handbal, au fost închise școli, muzee, baruri și cafenele.

ADVERTISEMENT

Moment emoționant la ultimul meci din Serie A

Până în acest moment, în Italia au fost înregistrate peste 9.000 de cazuri de cetățeni depistați pozitiv cu coronavirus, dintre care 463 de persoane și-au pierdut viața.

La ultimul meci disputat în fotbalul italian până la începutul lunii viitoare, Sassuolo – Brescia, epilogul etapei a 26-a din Serie A, a avut loc un moment emoționant. Francesco Caputo, atacantul gazdelor, a deschis scorul și a transmis un mesaj victimelor coronavirusului: „Totul va fi bine. Rămâneți în case”.

ADVERTISEMENT
Tags: