Sport

”Catedrala” din Milano! Imagini fabuloase cu noul stadion pe care vor juca AC Milan și Inter. Cât costă investiția. Video

AC Milan și Inter vor împărți o arenă ultra modernă. Lucrările vor demara în acest an, iar construcția ar urma să fie finalizată în 2025. Specialiștii spun că va fi cel mai frumos stadion din lume.
02.01.2022 | 09:22
Catedrala din Milano Imagini fabuloase cu noul stadion pe care vor juca AC Milan si Inter Cat costa investitia Video
Noul stadion al orașului Milano. Sursa foto: e-arhitect.com
ADVERTISEMENT

Legendara arenă San Siro / Giuseppe Meazza va fi demolată parțial, în locul ei urmând să fie edificat cel mai frumos stadion din lume pe care îl vor împărți marile rivale din Milano – AC și Inter.

Chiar dacă va avea o capacitate cu 15.000 de locuri mai mică decât actualul stadion, viitoarea construcție va fi una extrem de spectaculoasă și va beneficia de cele mai moderne dotări.

ADVERTISEMENT

Costurile noii arene se ridică la o sumă fabuloasă

Viitorul mare stadion al orașului Milano va fi unul cu adevărat monumental. Arhitectura este inspirată din Domul din Milano și Galeria Vittorio Emanuele.

Din acest motiv, noul stadion se va numi ”Catedrala”, va avea o capacitate de 65.000 de locuri, iar costurile de construcție se ridică la 1,2 miliarde de euro. Compania însărcinată să ridice nou a arenă este aceiași care a construit și stadioanele Emirates (Arsenal Londra), White Hart Lane (Tottenham Hotspur) și Wembley.

ADVERTISEMENT

Directorul tehnic al ”diavolilor din Milano”, Paolo Maldini, spune că AC Milan și Inter, echipele care vor împărți în continuare noul stadion, vor fi motivate suplimentar să revină în elita fotbalului european, odată cu inaugurarea ”Catedralei”.

”Nu există alternative! Dacă vrem ca AC Milan și Inter să revină în elita fotbalului european și să scrie noi povești frumoase, atunci avem nevoie de noul stadion. E un lucru cert, nu e o opinie de-a mea.

ADVERTISEMENT

Nu e ca și cum am șterge toate acele amintiri, dar trebuie să privim înainte. Este cursul firesc al vieții. Tatăl meu a jucat aici, eu la fel, fiii mei au crescut pe acest stadion. A fost casa mea! Dacă am vorbi despre amintiri, cine ar putea fi mai rănit decât mine?”, a spus Paolo Maldini, citat de Football Italia.

Legendarul San Siro / Giuseppe Meazza va fi demolat parțial și va avea altă utilitate

Actualul stadion pe care își dispută meciurile AC Milan și Inter, San Siro / Giuseppe Meazza, denumirea este folosită în funcție de echipa gazdă, va fi demolat parțial.

ADVERTISEMENT

Inaugurat în 1926, actualul stadion este parte din istoria și cultura orașului Milano, acesta fiind și motivul pentru care va fi păstrat în continuare.

Constructorii noii arene o vor restiliza pe cea veche, iar în 2026 aceasta va fi gazda ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă.

De-a lungul timpului stadionul din Milano a găzduit nu mai puțin de patru finale de Liga Campionilor, precum și numeroase meciuri ale naționalei Italiei.

ADVERTISEMENT