News

Academia de Poliție, haine pentru studenți de sute de mii de lei. Fesuri, șepcuțe și însemne de an și grad, pe lista achizițiilor

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București cumpără haine pentru studenți de sute de mii de lei. Fesuri, șepcuțe și însemne de an și grad se află pe lista achizițiilor
01.05.2022 | 08:15
Academia de Politie haine pentru studenti de sute de mii de lei Fesuri sepcute si insemne de an si grad pe lista achizitiilor
Academia de Poliție cumpără haine pentru studenți de sute de mii de lei. Sursa foto - facebook.com/academiadepolitie1
ADVERTISEMENT

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” a anunțat că vrea să cumpere haine pentru studenți de sute de mii de lei. Mai exact, aproape un milion este gata să plătească instituția de învățământ pentru vestimentația elevilor.

Ce haine pentru studenți cumpără Academia de Poliție

Cei 986.800 lei trebuie să asigure uniformele pentru câteva sute de aspiranți la meseria de polițist. Vorbim aici atât despre bobocii care vor începe anul 1 de facultate, dar și despre cei din ani mai mari.

ADVERTISEMENT

În total, facultatea a solicitat nu mai puțin de 600 de costume de instruire și tot atâtea costume de clasă. De asemenea, în schimbul banilor, Academia trebuie să primească și câte 600 de șepcuțe și cravate.

Cu o sută de bucăți în plus trebuie să ofere cel care câștigă licitația în cazul fesurilor, dar și a perechilor de ghete. Nu se termină aici pentru că este nevoie și de 1200 de cămăși pentru studenți.

ADVERTISEMENT

Interesant este că aceștia vor fi deosebiți prin însemne de an și grad, 1300 de bucăți fiind trecute de conducerea Academiei pe lista achizițiilor. Totodată vor fi cumpărate 150 de scurte pentru instruire.

Întreaga listă trebuie predată până la data de 30 septembrie. În mod evident, conducerea facultății a solicitat eșantioane însemnând produse gata confecționate și care trebuie să respecte toate cerințele.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu admiterea la Academia de Poliție 2022

Probele pentru Admiterea în Academia de Poliție sunt de mai multe tipuri: medicale, psihologice, sportive și teoretice. Pentru a ajunge sa susțină probele sportive și teoretice, candidatul trebuie mai întâi să fie apt la cele medicale și psihologice.

De remarcat că probele nu se vor susține în același timp, ci vor avea loc în momente diferite ale procesului de recrutare. Mai mult decât atât, potrivit site-ului oficial al Academiei, întregul proces de recrutare durează câteva luni.

ADVERTISEMENT

La Academia de Poliție, viitorii studenți pot opta pentru Facultatea de Poliţie, domeniul de licenţă „Drept”, specializarea „Drept” şi domeniul de licenţă „Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”, specializarea „Ordine şi siguranţă publică”

De asemenea, aceștia se pot orienta către Facultatea de Pompieri, domeniul de licenţă „Ingineria instalaţiilor”, specializarea „Instalaţii pentru construcţii-pompieri”.

Ca idee generală, perioada de înscrieri începe undeva prin luna iulie, însă aceasta are o dată limită, și candidatul trebuie să se asigure că până la acea dată va depune cererea ta de înscriere.

Mai trebuie să știți că aceste condiții de admitere în cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” au fost modificate. Nota finală va fi reprezentată de media aritmetică dintre notele obținute la proba de evaluare a performanței fizice și cea obținută la proba scrisă

Haos la admitere, mașini parcate peste tot

A fost un haos total la jumătatea lunii martie atunci când au avut loc examenele la Academia de Poliție de la Băneasa pentru agenți și subofițeri, pentru concursurile de admitere organizate în sesiunea martie-mai 2022. Mai exact, viitorii polițiști au făcut dezastru în jurul Academiei și și-au lăsat mașinile fiecare pe unde a putut.

Culmea, bolizii au fost parcați chiar pe spațiul verde, în ciuda semnelor de circulație care interziceau acest lucru.

ADVERTISEMENT
Tags: