ADVERTISEMENT
News

Academia de Poliţie va fi reorganizată. Anunțul lui Lucian Bode despre desfiinţarea celor două şcoli doctorale

| 13.05.2021 | 23:25
Academia de Poliţie va fi reorganizată. Anunțul lui Lucian Bode despre desfiinţarea celor două şcoli doctorale
Academia de Poliţie va fi reorganizată. Lucian Bode: ”Ne-am propus să restabilim moralitatea şi etica academică profesională”. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Academia de Poliţie va fi reorganizată, a anunțat Lucian Bode, joi, după şedinţa de Guvern.

ADVERTISEMENT

Ministrul de Interne a transmis joi, 13 mai, că Guvernul a aprobat proiectul de hotărâre care vizează reorganizarea Academiei de Poliţie.

“Reorganizarea Academiei de Poliţie vizează desfiinţarea celor două şcoli doctorale care, din păcate, au adus mari prejudicii de imagine instituţiei”, a explicat Bode, conform News.ro.

Lucian Bode anunță reorganizarea Academiei de Poliţie. ”Ne-am propus să restabilim moralitatea şi etica academică profesională”

Ministrul a afirmat că reorganizarea Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza reprezintă un pilon fundamental al procesului de reformă al MAI.

ADVERTISEMENT

”Am aprobat astăzi în şedinţa de Guvern proiectul de hotărâre privind organizarea şi funcţionarea Academiei de Poliţie «Alexandru Ioan Cuza» din cadrul MAI.

(…) În contextul acumulării în ultimii ani a unor probleme legate de funcţionarea Academiei de Poliţie, îndeosebi din perspectiva corpului profesoral şi a eficienţei pregătirii corpului poliţienesc, am decis reorganizarea Academiei de Poliţie pornind de la câteva aspecte fundamentale: în primul rând nevoia stringentă de profesionalizare a cadrelor MAI, în al doilea rând diminuarea deficitului de profesionişti la nivelul structurilor MAI.

Ne-am propus prin acest demers să restabilim deopotrivă moralitatea şi etica academică profesională în ideea că studenţii care ies de pe băncile Academiei de Poliţie să fie bine pregătiţi profesional şi cu o înaltă ţinută morală”, a afirmat Lucian Bode, joi, după şedinţa de Guvern.

ADVERTISEMENT

El a arătat că este vizată formarea iniţială a ofiţerilor pentru structurile MAI, prin intermediul studiilor de licenţă în cadrul a două facultăţi: cea de Poliţie şi cea de Pompieri.

Bode a adăugat că formarea continuă va fi asigurată prin masterate profesionale, destinate doar absolvenţilor de studii universitate de nivel licenţă.

ADVERTISEMENT

“Fac precizarea că baza legală pentru acordarea gradelor de ofiţer absolvenţilor de masterate profesionale nu există în prezent, dar vom opera modificări la Legea 360/2002 şi HG este doar un pas, definitivarea cadrului normativ se va face prin modificarea legii, modificarea statului poliţistului”, a explicat el.

“Reorganizarea vizează şi asigurarea formării profesionale continue non-universitare, prin coordonarea metodologică, didactică şi curriculară de către Academia de Poliţie a celorlalte strucutri ale MAI cu atribuţii în formarea continuă non-universitară”, a completat Lucian Bode.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, numărul maxim de studenţi care pot fi şcolarizaţi în acest an este de 740 la Facultatea de Poliţie, învăţământ la zi, respectiv 150 învăţământ la distanţă şi cu frecvenţă redusă. La Facultatea de Pompieri au fost aprobate 50 de locuri.

El a adăugat că vor intra în lichidare Şcoala doctorală de Drept, înfiinţată în 1997, şi Şcoala doctorală de Ordine şi Siguranţă Publică, înfiinţată în 2002.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!