Sport

Cine este noul puști minune din Academia lui Gică Hagi. Cluburi din La Liga și Serie A îl urmăresc

Academia de fotbal patronată de Gică Hagi este recunoscută pentru talentele pe care le propune an după an. Unul dintre atacanții academiei de la Ovidiu este în vizorul a două cluburi din Spania și Italia.
04.11.2021 | 18:59
Cine este noul pusti minune din Academia lui Gica Hagi Cluburi din La Liga si Serie A il urmaresc
ADVERTISEMENT

Gheorghe Hagi a crescut generații întregi de fotbaliști din momentul inaugurării Academiei care îi poartă numele.

Unii dintre jucătorii formați la Ovidiu sunt, azi, componenți ai lotului național de seniori, alții așteaptă să facă pasul spre echipa națională evoluând la echipe din campionate importante ale Europei.

ADVERTISEMENT

Sevilla și Sassuolo monitorizează viitorul ”bombardier” din curtea lui Gică Hagi

Pe porțile Academiei de fotbal de la Ovidiu ies an după an jucători cu perspective interesante, care îi fac pe scouterii marilor cluburi europene să stea cu ochii pe meciurile din campionatele României de juniori.

Ultima țintă este un atacant de 17 ani, marcator pur sânge, care a atras deja atenția celor de la Sevilla și Sassuolo, conform sport.ro.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul are calități fizice impresionante. Este un stângaci de 1,85m care a marcat 19 goluri în sezonul precedent.

Noua perlă a ”Regelui” Hagi este Gabriel Robert Băceanu. Se pregătește la Academia de la Ovidiu din 2016 și a fost campion național cu echipele U15 și U17 ale clubului de la malul mării.

ADVERTISEMENT

Nu face parte din lotul primei echipe a Farului Constanța, pregătită chiar de Gică Hagi, dar este atent monitorizat de emisarii cluburilor amintite.

Cele mai importante transferuri realizate de Gică Hagi

De-a lungul anilor Gică Hagi a transferat jucători care au umplut contul clubului deținut chiar de cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor.

ADVERTISEMENT

Răzvan Marin, Ianis Hagi și Florinel Coman sunt ”produsele” care, împreună, au generat venituri de 12.500.000 de euro.

Primul a fost vândut pentru 4,8 milioane de euro la Standard Liege, iar acum joacă la Cagliari care a plătit pentru el 10 milioane celor de la Ajax Amsterdam.

Al doilea cel mai valoros fotbalist transferat din curtea ”Regelui” a fost chiar fiul Ianis Hagi. Genk a plătit pentru el 4,7 milioane de euro, iar podiumul este încheiat de Florinel Coman care l-a costat pe Gigi Becali 3 milioane de euro.

ADVERTISEMENT