Fotbal intern

Academica Clinceni a ajuns datoare cu 100.000 de euro celor de la CFR Cluj după o gafă de amatori! Exclusiv

05.05.2021 | 22:53
Academica Clinceni a ajuns datoare cu 100000 de euro celor de la CFR Cluj dupa o gafa de amatori Exclusiv
ADVERTISEMENT

Academica Clinceni are o datorie către CFR Cluj din cauza unei gafe organizatorice greu de înțeles la acest nivel. La prima partidă din 2021, cea de la Cluj, cu CFR, cei din Ilfov l-au folosit în repriza a doua și pe Răzvan Andronic, împrumutat chiar de la campioni și care are clauză să nu joace în meciurile directe.

FANATIK a aflat că utilizarea lui Andronic împotriva CFR-ului este specificată clar în contractul de împrumut de la Cluj la Clinceni. În caz că echipa antrenată de Ilie Poenaru decide ca Andronic să intre în meciul direct, ilfovenii sunt buni de plată către CFR. Clauza este de 100.000 de euro, iar Academica va trebui să o achite la terminarea împrumutului. Bineînțeles, dacă CFR va solicita acest lucru sau îi va ierta pe cei din Clinceni pentru gafa de amatori?

ADVERTISEMENT

Răzvan Andronic, împrumutat de la CFR Cluj la Academica Clinceni, nu avea voie să joace în meciul direct! Pentru că l-au folosit, ilfovenii sunt datori Clujului cu 100.000 de euro!

Prima întâlnire dintre Academica Clinceni și CFR Cluj în actualul sezon a avut loc pe 28 august 2020, la Clinceni, adjudecată de oaspeți cu 2-1. Peste câteva zile, cele două cluburi au căzut de acord pentru împrumutul la Academica a lui Răzvan Andronic, care pe 4 septembrie 2020 semna cu Clinceniul.

În contractul de împrumut al jucătorului de 21 de ani se specifica faptul că nu poate evolua în meciurile directe cu CFR Cluj. Iar dacă oamenii de la Clinceni chiar doresc să-l folosească, atunci trebuie să achite campioanei 100.000 de euro. Prima partidă CFR – Clinceni, cu Andronic jucător la ilfoveni, a fost returul sezonului regulat, 14 ianuarie 2021, primul meci oficial din acest an.

ADVERTISEMENT

A fost 3-1 pentru CFR în Gruia, dar surprinzător este că Ilie Poenaru a apelat la Andronic pentru această partidă. Mijlocașul ofensiv împrumutat de la CFR a fost introdus în minutul 58, în locul lui Cordea, la puțin timp după ce Deac dublase avantajul gazdelor. Gafa celor de la Clinceni costă 100.000 de euro! E posibil ca Ilie Poenaru, care declara în FANATIK că vede CFR favorită la titlu, să nu fi fost informat de șefi de clauza lui Andronic. Atunci probabil nici nu-l lua în lot, dar să-l mai și folosească!

La primul meci din play-off CFR – Clinceni, Andronic „s-a evaporat”! Clujul a procedat la fel cu Golofca și Petrila la Sepsi, dar covăsnenii știu să citească actele

Dovada faptului că Academica „a comis-o” cu Andronic la meciul cu CFR Cluj din ianuarie 2021 a venit recent, la întâlnirea celor două formații din prima rundă a play-off-ului. Am avut pe 18 aprilie CFR – Academica 3-0, cu Răzvan Andronic „evaporat” din formația lui Ilie Poenaru. Probabil că, între timp, ilfovenii, atenționați, s-au mai uitat prin actele de la club.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj procedează identic cu toți jucătorii pe care-i dă împrumut la echipe din Liga 1. Un exemplu îl reprezintă Golofca și Petrila, acum la Sepsi Sf. Gheorghe, care nu au jucat în meciurile cu „echipa-mamă”. Ba mai mult, Golofca a luat galben la Craiova, pe 12 ianuarie, tocmai pentru a fi suspendat etapa următoare, 17 ianuarie cu CFR Cluj. Adică dacă tot nu putea juca, să bifeze și etapa de suspendare!

Urmează în prima etapă a returului de play-off, un nou Academica – CFR Cluj, tot la Clinceni. Răzvan Andronic nu va fi în lotul Academicii, la fel cum s-a întâmplat luna trecută. O gafă de genul ăsta nu o poți face de două ori. Iar 100.000 de euro sunt aproape două contracte anuale la formația lui Ilie Poenaru. Cine achită gafa?

ADVERTISEMENT
  • 30 iunie 2021 este data la care expiră împrumutul lui Răzvan Andronic de la CFR la Clinceni, el mai având contract în Gruia până în 2024
  • 2 meciuri a jucat Andronic pentru Clinceni în play-off: 14 minute cu FCSB și o repriză contra celor de la Sepsi
ADVERTISEMENT