Fotbal intern

Academica Clinceni – Dinamo 1-3. Gură mare de oxigen pentru „câini”. Primele reacții. Video

Academica Clinceni  Dinamo 13 Gura mare de oxigen pentru caini Primele reactii Video
ADVERTISEMENT

A fost nevoie să se dispute 6 etape din play-out-ul Casei Pariurilor LIga 1 pentru ca Dinamo să obțină, în sfârșit, primele puncte. 3-1 în deplasare cu Academica Clinceni, iar cele trei puncte obținute în această etapă pot cântări enorm în lupta pentru evitarea retrogradării.

Fără îndoială, omuol meciului a fost portarul dinamovist Cătălin Straton, care a apărat două lovituri de la 11 metri în momentele cheie ale partidei, în finalul primei reprize și începutul celei de-a doua, când scorul era de doar 1-0 în favoarea „câinilor”.

ADVERTISEMENT

În urma acestui rezultat, Dinamo acumulează 20 de puncte și scapă de ultima poziție în clasament, cel puțin până luni, când Chindia va juca pe teren propriu cu Hermannstadt. Academica rămâne pe 3 în clasament și pare a avea, deocamdată, șanse mari să scape de retrogradare.


UPDATE, 5 iulie, ora 19:39 / Antrenorul formației Academica Clinceni, Ilie Poenaru, este mulțumit de atitudinea jucătorilor săi în meciul cu Dinamo, în ciuda înfrângerii.

ADVERTISEMENT

”Meciul a fost dominat în totalitate de noi. Au condus cu 1-0 dintr-un penalty, dar apoi jocul a fost la discreția noastră. A fost pe contre și ei au beneficiat de spații. Singura bucurie din acest meci este că echipa a jucat în ciuda înfrângerii.

Sunt mulțumit de atitudine, dar trebuie să eliminăm greșelile. Am terminat cu 5-6 juniori în teren, dar ăsta este lotul nostru. Băieții nu au fost relaxați, au fost foarte montați pentru că știau că dacă batem Dinamo facem un pas mare pentru salvare. La pauză chiar mi-au spus că îi batem rău că jucătorii lui Dinamo nu pot sta în teren”, a spus Poenaru.

ADVERTISEMENT

UPDATE 5 iulie, ora 19:17 / Trebuia să vină și rândul nostru. Astăzi am avut nocorc, dar norocul ți-l mai faci și cu mâna ta. Aveam nevoie de aceste puncte pentru a rămâne în Liga 1. Straton a fost îngerul nostru, a fost uriaș, a fost cât poarta. Clinceniul a avut multe ocazii, dar am avut și noroc. Jucăm din 3 în 3 zile și este foarte greu să ne recuperăm. Vom munci pentru a întoarce rezultatul din tur cu FCSB, vom vedea la final dacă vom reuși”, a spus la finalul meciului Deian Sorescu, marcatorul primului gol al lui Dinamo, dar și omul care a produs al doilea penalty pentru Clinceni.


UPDATE 5 iulie, ora 19:11 / „E important că am câștigat acest meci, pentru că ne va da moral. Sper să ne descătuișăm după acest succes. Lumea poate să spună orice despre Dinamo, dar este un club de tradiție și ne vom reveni. E greu să întoarcem scorul din tur cu FCSB, dar în fotbal e posibil orice”, a declarat Ahmed Bani, autorul golului secund marcat de Dinamo.

ADVERTISEMENT

Min. 72: GOOOOL ACADEMICA! Gazdele reduc imediat din diferență prin Buziuc, care înscrie cu un șut la colțul scurt.

Min. 70: GOOOOL DINAMO! Fabbrini face 3-0.

Min. 65: GOOOOL DINAMO! Bani îl învingre pe Vâlceanu după o pasă a lui Fabbrini.

Min. 53: Straton este eroul lui Dinamo până în acest moment. A apărat un nou penalty dictat de arbitrul Istvan Kovacs pentru un fault comis în careu de Sorescu asupra lui Buziuc. Același jucător de la Academica a executat lovitura de pedeapsă și a ratat.

Min. 45+4: Straton apără penalty-ul executat de Vojtus. Lovitura de pedeapsă fusese acordată pentru un henț în careu comis de Skovajsa.

Min. 30: Ocazie mare de egalare pentru gazde în minutul 30: lovitura de cap a lui Șut a lovit transversala.

Min. 18: GOOOOL DINAMO! Sorescu marchează dintr-un penalty acordat în urma unui fault comis de Gabi Matei asupra lui Fabbrini.

ACADEMICA CLINCENI – DINAMO 1-3 (Merloi 72 / Sorescu 18, Bani 65, Fabbrini 70) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

  • Academica Clinceni: Vâlceanu – G.Matei, Kontoes, Albu, Dobrescu – Șut, Cebotaru (61 Markovic), Ion – Achim (46 Merloi, 83 B. Ilie), Vojtus (84 Vanghele), Buziuc. Rezerve: Ureche, Munoz, Markovic, Merloi, Vanghele, Susu, B.Ilie. Antrenor: Ilie Poenaru
  • Dinamo: Straton – Sorescu, Puljic, Popescu, Skovajsa (59 Sin) – Răuță (77 R. Grigore), Mrzljak – Borcea (1 V. Lazăr), Fabbrini, Moldoveanu (46 Bani) – Popa (59 Montini). Rezerve: Piscitelli, Bani, Grigore, Kilyen, Neicuțescu, Montini, V. Lazăr, Șerban, Sin. Antrenor: Adrian Mihalcea

UPDATE, 5 iulie, ora 15:57 / Valentin Borcea, un puști de doar 16 ani, este marea surpriză pregătită de Adrian Mihalcea pentru meciul cu Academica Clinceni.

„Am văzut că e titular, e copilul meu! E un copil foarte talentat, care a crescut lângă mine timp de opt ani de zile. Îi prevăd un mare viitor. E inteligent, are capacitate fizică, motrică, tehnică. E un mijlocaș complet”, a spus Gabi Răduță, fostul șef al Academiei Dinamo, pentru Gsp.ro.


UPDATE 5 iulie, ora 15:36 / Ilie Poenaru, antrenorul Academicii Clinceni, s-a oprit asupra următorului „11” de start:

Academica Clinceni: Vâlceanu – G.Matei, Kontoes, Albu, Dobrescu – Șut, Cebotaru, Ion – Achim, Vojtus, Buziuc. Antrenor: Ilie Poenaru


UPDATE 5 iulie, ora 15:11 / Avem echipa de  start pe care Adrian Mihalcea o va trimite pe teren în meciul cu Academica Clinceni.

Dinamo: Straton – Sorescu, Puljic, Popescu, Skovajsa – Răuță, Mrzljak – Borcea, Fabbrini, Moldoveanu – Popa. Antrenor: Adrian Mihalcea

TOȚI PENTRU DINAMO! Dinamo București va juca în această după-amiază cu Academica Clinceni, în deplasare, într-o…

Nai-post ni FC DINAMO BUCURESTI noong Linggo, Hulyo 5, 2020


UPDATE 5 iulie, ora 10:11 / Dinamo este într-o situație critică, atât din punct de vedere financiar cât și al rezultatelor pe plan sportiv, motiv să fie luată tot mai mult la mișto de rivalii de la FCSB, mai ales de către Mihai Stoica. Urmează miercuri returul din Cupă și după ce FCSB s-a impus în tur cu 3-0 ne-am fi așteptat ca atacurile să continue.

Numai că situația stă exact pe dos, cel puțin în ceea ce-l privește pe patronul Gigi Becali. Acesta consideră că echipa din Ștefan cel Mare e într-o situație în care glumele și ironiile nu-și mai au rostul. “Nu vreau să vorbesc despre Dinamo. Atunci când glumești, glumești, dar acum e o situație în care nu e frumos nici să glumești. Asta e când ai o concurență cu un rival și faci niște glume sau niște ironii. Dar la ora asta nu se face. E situația gravă la ei și în plus de asta sunt niște copii acolo care joacă fotbal și nu îmi stă mie în caracter să râd de ei sau să râd de Dinamo acum. E situația prea rea pentru ei”, a spus patronul FCSB-ului.


Meciul Academica Clinceni – Dinamo are loc duminică, 5 iulie, cu începere de la ora 17:00, pe stadionul echipei ilfovene, în cadrul etapei a 8-a din play-out-ul Casei Pariurilor Liga 1. Dacă gazdele traversează o perioadă incredibil de fastă, reușind să urce până pe locul 3 în ierarhia play-out, Dinamo se află în cel mai negru moment din istorie, fiind extrem de serios amenințată cu prima retrogradare din istoria clubului.

Academica Clinceni a reușit o fantastică serie de patru succese consecutive, două afară, două acasă și are acum 26 de puncte. Sigur, mai sunt încă destule etape până la final, menținerea în primul eșalon după promovare încă nu e matematică, însă sunt semne clare că echipa lui I lie Poenaru va reuși această performanță.

Dinamo este lanterna roșie, o postură absolut greu de imaginat la un club cu numeroase succese în CV, dar problemele economice grave au afectat foarte mult și moralul și evoluțiile jucătorilor. Este drept, câinii sunt pe ultimul loc, însă au două jocuri restanță, acasă cu Chindia și la Sibiu, cu Hermandtadt, urmare a faptului că echipa a trebuit să intre în carantină după ce magazionerul a fost găsit infectat cu COVID 19.

Academica Clinceni – Dinamo Live Stream Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus

Partida Academica Clinceni – Dinamo se joacă duminică, 5 iulie, de la ora 17:00, pe o căldură de foc, în cadrul etapei a 8-a din play-out și este transmisă în direct la TV de Digi Sport 1, Look Sport 1 și Look Plus. Totodată, puteți intra pe site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări meciul în format LIVE VIDEO.

Dinamo a suferit înfngeri pe linie în cele cinci meciuri jucate până acum în play-out, fiind singura echipă care nu a reușit să facă nici măcar un punct. Ilfovenii s-au impus în primul meci direct jucat în play-out, pe stadionul din Ștefan cel Mare cu scorul de 1-0. De când a preluat echipa, puțin înainte de oprirea campionatului de către coronavirus, antrenorul Adrian Mihalcea nu a putut stopa seria rezultatelor negative.

Dinamo, o echipă cu mari probleme în toate compartimentele

Care sunt consecința unui joc extrem de prost, de lipsit de orizont, cu grave erori comise în sistemul defensiv, acolo unde Mihai Popescu şi Ricardo Grigore s-au dovedit a fi mai degrabă lideri ai protestelor şi grevelor faţă de neachitarea salariilor la timp decât să aibă grijă să marcheze oamenii. La mijloc se simte enorm plecarea lui Nistor, neexistând nici un jucător cerebral, de pasă decisivă.

În atac situaţia s-a complicat mult ca urmare a faptului că Perovic a fost din nou oprit să intre pe teren până ce nu va primi avizul favorabil pentru anumite probleme cardiace depistate cu aproape un an în urmă şi Daniel Popa nu arată a fi golgeterul care să rupă plasele porţilor adverse.

Se caută deja un nou antrenor în Ştefan cel Mare

Pentru Dinamo este vital să obţină cele trei puncte în acest meci sau, în cel mai rău caz, măcar un egal. Şi scaunul lui Adi Mihalcea se clatină serios după atâtea eşecuri pe bandă rulantă şi deja se caută înlocuitor dacă şi la Clinceni va fi un al şaselea KO.

Meciul a fost încredinţat unuia dintre primii doi arbitri români, Istvan Kovacs, iar casele de pariuri, deşi Clinceni e echipa cu rezultate bune, văd pe Dinamo uşor favorită, cotă 2,40 faţă de 2,85 al ilfovenilor.

ADVERTISEMENT