Fotbal intern

Academica Clinceni e pregătită să încurce FCSB-ul: „Ce afinitate? Nu există așa ceva! Dacă în 2020 ne mai gândim la așa ceva, suntem nebuni la cap”

08.02.2020 | 16:20
Academica Clinceni e pregatita sa incurce FCSBul Ce afinitate Nu exista asa ceva Daca in 2020 ne mai gandim la asa ceva suntem nebuni la cap
ADVERTISEMENT

FCSB și Academica Clinceni se vor întâlni luni pe Arena Națională, prilej pentru cârcotași să se aștepte la un meci facil pentru echipa lui Gigi Becali. Deranjat de zvonuri, antrenorul celor de la Clinceni, Ilie Poenaru, a lansat mai multe „săgeți”, inclusiv spre Becali.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Academica Clinceni: 7,15 este cota pentru “remiză”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT

Ilie Poenaru nu crede că Academica Clinceni e victimă sigură cu FCSB

Puțini sunt cei care dau șanse reale celor de la Clinceni contra vicecampioanei României. Diferența uriașă de valoare dintre cele două loturi, locurile ocupate în clasament și relația „specială” dintre cele două formații sunt argumentele invocate de cei care dau ca sigură o victorie a gazdelor pe Arena Națională.

Ilie Poenaru este în total dezacord cu cele vehiculate și a dorit să lămurească situația. „Nu există nicio afinitate, nu are nicio legătură. Cine crede că vom juca cu frâna de mână trasă că e nu știu ce afinitate… E o mare prostie. Dacă în 2020 ne mai gândim la lucruri din astea, înseamnă că suntem nebuni la cap.

ADVERTISEMENT

Ce se mai vorbește, că ne vor învinge de la 3-0 în sus. Ok, vom vedea la momentul respectiv. Într-adevăr, sunt unde sunt, au un parcurs bun. Și-au revenit, joacă un fotbal foarte bun, au unii dintre cei mai buni jucători din țară, dar nu cred că vom lua 3-0 sau ce se tot spune”, a răbufnit antrenorul Clinceniulul.

Mai mult, Poenaru a lăsat să se înțeleagă că Gigi Becali se teme de Academica Clinceni, pentru că le interzice jucătorilor împrumutați de FCSB la Clinceni să evolueze în meciul direct: „Dacă tu, FCSB, ai ajuns să-ți fie frică de doi copii, pentru mine e minunat. Dacă ți-e frică de Robert Ion ți de Șut înseamnă că noi suntem într-adevăr puternici”.

ADVERTISEMENT

Acadamica Clinceni, satelitul neoficial al FCSB-ului?

„Afinitatea” despre care vorbește antrenorul Ilie Poenaru își are rădăcinile în trecut. Mai exact, în sezonul când Clinceniul promova, presa relata pe larg cum între Clinceni și FCSB există o relație strânsă de amiciție. Model brevetat de Gigi Becali în perioada când transformase Gloria Buzău în satelitul neoficial al FCSB-ului.

Influența lui Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, la Academia a creat multe controverse, mai ales că de la FCSB la Clinceni au fost împrumutați foarte mulți fotbaliști. De altfel, promovarea Clinceinului s-a produs tocmai datorită stabilității financiare asigurate de parteneriatul din umbră cu FCSB.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, oficialii celor de la Clinceni au negat că între cele două cluburi ar fi existat o legătură atât de strânsă.

„Avem o relație de prietenie cu FCSB. Noi luăm de acolo jucători tineri, cei de la FCSB au văzut că suntem curioși și au încredere în noi. Colaborarea cu Geambazi e strict pentru împrumuturile jucătorilor de la FCSB. FCSB le plătește salariile, asta ne ajută enorm. Nu suntem satelitul lui FCSB, domnul Becali nu dă niciun ban”, explica situația președintele Clinceniului, Constantin Bigan, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor.

În momentul promovării Clinceniului în primul eșalon fotbalistic din România, mai multe echipe care rataseră promovarea, inclusiv Universitatea Cluj, erau decise să conteste dreptul Clinceniului de a promova, tocmai din cauza legăturii strânse cu FCSB.

  • 20 de puncte în 23 de etape a acumulat Academica Clinceni
  • 22 de puncte le despart pe FCSB și Academica în clasament

ADVERTISEMENT