Sport

Academica Clinceni nu renunță: a făcut o nouă cerere de intrare în insolvență după ce prima i-a fost respinsă!

Academica Clinceni a trimis o nouă cerere pentru intrarea clubului în insolvență, deși Tribunalul Ilfov a respins solicitarea formulată de ilfoveni clasați pe ultimul loc în Casa Pariurilor Liga 1.
20.12.2021 | 10:56
Academica Clinceni nu renunta a facut o noua cerere de intrare in insolventa dupa ce prima ia fost respinsa
ADVERTISEMENT

Ilfovenilor le-a fost respinsă cererea de intrare în insolvență, iar clubul a formulat deja încă un demers în acest sens.

Clubul se confruntă cu probleme financiare serioase, iar primul termen pe această speță a avut loc pe data de 18 noiembrie, când Tribunalul Ilfov a respins cererea formulată de Academica Clinceni.

ADVERTISEMENT

Academica Clinceni, pericol de faliment dacă cererea de intrare în insolvență nu va fi aprobată

Primarul Adrian Budeanu a vorbit despre clipele grele prin care Academica Clinceni trece, însă venirea noului investitor părea că va rezolva problemele financiare ale clubului.

Decizia Tribunalului Ilfov cu privire la cererea de intrare în insolvență formulată de Academica Clinceni. Sursă foto: captură portaljust.ro
Decizia Tribunalului Ilfov cu privire la cererea de intrare în insolvență formulată de Academica Clinceni. Sursă foto: captură portaljust.ro

„Clubul trece prin momente grele. Da, jucătorii sunt neplătiți din iunie. Sunt restanțe pe iulie, august, septembrie și octombrie. Jucătorii își pot depune memorii să rămână liberi. S-au făcut demersuri pentru intrarea în insolvență, dar nimic concret. 

ADVERTISEMENT

S-au strâns datorii foarte mari. Clubul a trăit numai din drepturile TV, iar un club din Liga 1 nu poate rezista doar din asta. În rest, ne-am bazat foarte puțin pe sponsori, în jur de 200.000 de euro, foarte puțin pentru o echipă de Liga 1”.

Academica Clinceni, probleme și cu propriul stadion. E nevoită să joace la Giurgiu

Academica Clinceni își dispută meciurile de pe teren propriu la Giurgiu, unde plătește o chirie de 12.000 de lei pe meci, deoarece pe stadionul de lângă București a fost schimbat gazonul și se montează stâlpii de nocturnă.

ADVERTISEMENT

„Aşteptăm cu nerăbdare să revenim acasă. S-au montat primii doi stâlpi pentru nocturna de pe Clinceni Arena. Şi gazonul creşte frumos”, a anunțat Academica Clinceni pe pagina oficială de Facebook.

Noul director sportiv al Clinceniului, Sabin Ilie, declara într-un interviu în exclusivitate pentru FANATIK că ilfovenii vor scăpa de datorii odată cu venirea noului investitor.

ADVERTISEMENT

Sabin Ilie spune că problemele se vor rezolva la Clinceni: „Nu sunt datorii! Cum să intrăm în insolvență?”

Sabin Ilie explica faptul că Academica Clinceni are restanțe doar către jucători și clubul nu are și alte datorii așa cum a fost de exemplu în cazul lui Dinamo: „Nu sunt datorii! Cum să intrăm în insolvență? Sunt restanțe doar către jucători. Acea cerere s-a făcut ca o soluție de rezervă, pentru că nu se știa atunci dacă va fi un nou investitor.

Noul patron le-a garantat o primă esențială pentru meciul cu Dinamo și că în două săptămâni vor primi un salariu, pentru că deocamdată nu există procedură legală. Apoi, înainte de vacanță, vor mai primi un salariu”, a spus directorul sportiv pentru FANATIK.

Oficialul lui Academica Clinceni nu se teme de faliment și în cazul în care vor retrograda o vede ca pe o posibilitate ca echipa să se reclădească de la zero pe baze sănătoase: „Eu nu cred că retrogradarea înseamnă falimentul. Noul investitor a venit pe termen lung. Dacă noul patron nu venea, echipa se desființa! Cum își mai lua Chirilă 70 de salarii?

Și dacă, Doamne ferește, retrogradăm, poate e mai bine. Promovezi anul viitor, avem niște copii extraordinari la academie și eu oricum îi voi promova și îi voi aduce la antrenamentele echipei mari”.

ADVERTISEMENT