Fotbal intern

Academica Clinceni și Gloria Buzău, coșmarul lui Gigi Becali! Cum a fost încurcat Becali de echipele pe care le-a ajutat

10.02.2020 | 22:44
Academica Clinceni si Gloria Buzau cosmarul lui Gigi Becali Cum a fost incurcat Becali de echipele pe care lea ajutat
Academica Clinceni, Gloria Buzău
ADVERTISEMENT

De la Gloria Buzău la Academica Clinceni, Gigi Becali are parte doar de experiențe care confirmă proverbul: „nicio faptă bună nu rămâne nerăsplătită”.

Așa cum s-a „fript” în 2007 cu Gloria Buzău, echipă care deținea statutul neoficial de „satelit al Stelei”, Gigi Becali retrăiește aceleași senzații tari în 2020, după meciul cu Academica Clinceni.

ADVERTISEMENT

(P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 3.45 este cota pentru “X”. Vezi aici toate cotele!


Gloria Buzău și Bunică, coșmarul lui Gigi Becali

30 noiembrie 2007. Steaua, așa cum se numea FCSB în acele vremuri, se deplasa la Buzău pentru a se întoarce cu trei puncte sigure în lupta la titlu cu CFR Cluj. Din păcate pentru Becali, fotbalistul Romeo Bunică n-a fost de acord și a înscris golul celebru din lovitură liberă din minutul 90+2.

S-a terminat 1-1, Steaua a pierdut campionatul, Gigi Becali și-a jurat că nu va mai ajuta niciodată o altă echipă cu jucători. Sau cu orice alt gest financiar.

ADVERTISEMENT

După 13 ani, Academica Clinceni șochează Liga 1

Meciul dintre FCSB și Academica Clinceni era, așa cum ar spune Marius Șumudică, un meci de pariat 1 solist „bani pe jos”. Până și președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu, le-a recomandat pariorilor să joace cu încredere 1 solist. Calculele erau simple, în condițiile în care Academica Clinceni este alintată „satelitul lui FCSB” din cauza legăturilor strânse dintre echipa lui Gigi Becali și Academica Clinceni.

Va fi un meci amical acolo. Așa zic eu. Niciodată nu o să fie vreo surpriză acolo, 101% o să câștige FCSB. Am glumit și eu puțin, dar tot 101% bate FCSB”, râdea oficialul Craiovei în direct la TV.

ADVERTISEMENT

S-a înșelat Cârțu, așa cum s-au înșelat majoritatea amatorilor de fotbal din România. Degeaba avertiza antrenorul Ilie Poenaru că echipa sa nu este satelitul FCSB-ului și susținea că Academica Clinceni va obține cel puțin un rezultat de egalitate.

Nu există nicio afinitate, nu are nicio legătură. Cine crede că vom juca cu frâna de mână trasă că e nu știu ce afinitate… E o mare prostie. Dacă în 2020 ne mai gândim la lucruri din astea, înseamnă că suntem nebuni la cap.

ADVERTISEMENT

Ce se mai vorbește, că ne vor învinge de la 3-0 în sus. Ok, vom vedea la momentul respectiv. Într-adevăr, sunt unde sunt, au un parcurs bun. Și-au revenit, joacă un fotbal foarte bun, au unii dintre cei mai buni jucători din țară, dar nu cred că vom lua 3-0 sau ce se tot spune”, explica, sigur pe el, antrenorul. În cele din urmă, a avut dreptate.

Gigi Becali nu regretă nimic: „Acolo era altă poveste”

Gigi Becali a rememorat clipele meciului cu Buzău și a făcut o comparație cu Academica Clinceni. Latifundiarul susține că situațiile sunt diferite.

„Aia era echipa mea, aici nu e nicio legătură. Toți jucătorii erau ai mei, aici n-am nicio legătură eu cu Clinceniu. Păi nu le-am interzis să joace, păi dacă eu le dau salarii eu. Ei le dau 500, eu 2000. Ca apoi zice că uite, a făcut blat, retrogradare. Păi dacă eu dau 2000 și ei dau 500 la copii, păi ce să zică lumea”, a explicat Becali, în direct la Digi Sport.

ADVERTISEMENT
Tags: