Sport

Academica Clinceni, trimisă în Liga 3 din cauza datoriilor! Echipa susținută de Rapid poate profita de dezastrul ilfovenilor

Alături de Gaz Metan Mediaș, Academica Clinceni a fost una din cele două echipe din Casa Pariurilor Liga 1 care au retrogradat direct. Acum, Comisia Națională de Soluționare a Litigiilor i-a trimis pe ilfoveni în Liga 3.
20.06.2022 | 17:30
Academica Clinceni trimisa in Liga 3 din cauza datoriilor Echipa sustinuta de Rapid poate profita de dezastrul ilfovenilor
Academica Clinceni a fost retrogradată de CNSL în Liga 3. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Academica Clinceni a retrogradat în Liga 2, dar nu va avea ocazia să evolueze în eșalonul secund. CNSL (n.r. – Comisia Națională de Soluționare a Litigiilor) a trimis-o în Liga 3.

Academica Clinceni, retrogradată în Liga 3

Ilfovenii au ajuns în această situație deoarece nu au plătit, în termen de 90 de zile, o datorie către atacantul Cristian Gavra (29 de ani), care a jucat pentru Clinceni în sezonul 2021-2022.

ADVERTISEMENT

Academica Clinceni este obligată să își achite toate restanțele până pe 15 iulie, altfel clubul poate fi exclus din toate competițiile.

În ultima ediție de Casa Pariurilor Liga 1, ilfovenii au suferit mai multe depunctări tot din cauza datoriilor. La finalul campionatului, Academica Clinceni a terminat competiția cu -29 de puncte. Foarte probabil, nici Gaz Metan nu se va înscrie în Liga 2 din cauza problemelor financiare.

ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate că barajul dintre Brașov și Timișoara se va juca practic degeaba, iar niciuna dintre formații nu va ajunge în Liga 3, tocmai din cauza uriașelor probleme financiare de la Clinceni și Mediaș.

ASU Poli Timișoara poate profita de situație. Cum se implică Rapid

De situația nefastă a Clinceniului poate profita ASU Poli Timișoara. Pe teren, bănățenii au retrogradat în Liga 3, după ce au pierdut barajul de menținere în Liga 2 cu FC Brașov, scor 1-3 la general.

ADVERTISEMENT

Și timișorenii au o situație financiară precară, dar primesc o mână de ajutor din partea „fraților” de la Rapid. Alb-vișiniii vor trimite 7-8 jucători pe Bega, cărora le vor susține integral salariile. Primele de joc și de obiectiv vor fi suportate însă de ASU Poli Timișoara. }n plus, echipa b[n[‘ean[ va fi antrenată începând din acest sezon de fostul rapidist Bogdan Andone.

„Rapid va trimite 7-8 jucători de perspectivă, care se vor roda în ligile inferioare, mai ales că echipa vișinie a ales să renunțe la echipa a doua.

ADVERTISEMENT

Dar să fie clar: Poli NU devine vreun satelit al Rapidului, doar va fi ajutată de Rapid cu niște jucători”, a anunțat noul club patronat de Dan Șucu, conform gsp.ro.

Este deja binecunoscută relația specială dintre Rapid și Poli Timișoara. Galeriile celor două formații sunt înfrățite de mai mulți ani. Giuleștenii chiar i-au ales pe bănățeni să fie cei cu care inaugurează noul stadion Giulești, în primăvara acestui an.

ADVERTISEMENT