Life

”Acasă la Isus”, concertul românesc care va impresiona Țara Sfântă în noaptea de Înviere! ”E o premieră mondială”! Vor fi sute de artiști! Exclusiv

”Acasă la Isus” este cea mai mare manifestare culturală românească organizată vreodată în Israel și va avea loc chiar în Noaptea de Înviere din acest an.
13.04.2023 | 18:25
Acasa la Isus concertul romanesc care va impresiona Tara Sfanta in noaptea de Inviere E o premiera mondiala Vor fi sute de artisti Exclusiv
”Acasă la Isus”, concertul românesc care bifează o premieră mondială, în Israel, chiar în Noaptea de Înviere / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

”Acasă la Isus” e un eveniment cu totul și cu totul extraordinar, organizat de Procred Music. Este vorba de Concertul Extraordinar de Înviere de la Ierusalim. Sub titulatura ”Acasă la Isus”, în inima Orașului Sfânt, România bifează o premieră culturală mondială.

”Acasă la Isus”, concert în noaptea de Înviere: ”Vor fi toate vocile bune din România”

”Acasă la Isus”, concertul Extraordinar de Paște va fi, cu siguranță, cel mai vizibil export de prezență românească în lume. ”Vom bifa o premieră mondială”, ne spune, în exclusivitate, organizatorul evenimentului din Israel, George Doca.

ADVERTISEMENT

Locul este unul în care istorie este la ea acasă: Turnul lui David. Evenimentul va avea loc chiar în seara de Înviere, între orele 21.00 și 23.00 și va fi transmis, în direct, și de TVR Cultural.

”Vom interpreta piese gospel, în general. Vom avea alături de noi Orchestra Operei Naționale București, 100 de instrumentiști, de artiști. Lor li se adaugă artiști senzaționali precum  Marcel Pavel, Luminița Anghel, Nico Matei, Maria Coman, Alexandra Crișan, Sanda Ladoși, Nick Casciaro, Remus Alăzăroe, etc… Toate vocile bune din România.

ADVERTISEMENT

Ducem și patru dirijori. Domnul Daniel Jinga, domnul George Nazis, Simona Stungaru și marele compozitor Andrei Tudor. Tot ce are țara asta mai bun din punct de vedere muzical va fi pe scena de acolo. Va fi și un cor de 25 de oameni.

Este primul eveniment de Înviere, la Ierusalim cu o asemenea oaste artistică, una chiar impresionantă. Este cel mai mare export de cultură românească din toate timpurile și, totodată, susținem și artiștii români. Și chiar și relațiile româno-israeliene”, ne-a mai spus, în exclusivitate, George Doca.

ADVERTISEMENT

Ce muzică va fi la concertul ”Acasă la Isus” din Ierusalim: ”Gospel, cu orchestră pop-simfonică”

Mai mult, ne precizează George Doca, există și oameni care investesc în cultură. ”I-am convins greu, dar am reușit”, ne spune, fericit, organizatorul evenimentului unic. ”Va fi muzică gospel, cu orchestră pop-simfonică, nu va fi muzică bizantină. Vor fi piese cu text românesc, dar și în alte limbi”, a mai precizat el.

Totul va fi, evident, live, pe scena din Ierusalim. ”E voce reală, nu studio, totul live. Sunt artiști de forță, nu e cu playback. E ceea ce trebuie. Este un efort uriaș, dar merită.

ADVERTISEMENT

Și vom promova valorile muzicale și muzica gospel din România. În această mare baltă de ne-muzică, noi încercăm să aducem publicului muzică de calitate”, ne mai spune George Doca.

Locul în care are loc evenimentul este unul cu o încărcătură istorică uriașă. Și, artiștii din România sunt primii care, în noaptea de Înviere, vor concerta, cu toții, pentru toată lumea, în locul respectiv.

”La fața locului nu vor fi foarte mulți oameni, sunt niște restricții. Se întâmplă, totuși, în situl istoric Turnul lui David. Nu a mai avut loc niciodată un asemenea concert, atât de mare. Și e prima oară când are loc un concert în Noaptea de Înviere acolo.

E o premieră mondială din acest punct de vedere, dar sperăm să o transformăm într-o tradiție. Acolo vor fi vreo 300 de oameni, ca spectatori, în aer liber”, mai spune organizatorul evenimentului.

Concertul din Ierusalim, o provocare logistică

Între timp, până în Noaptea de Înviere, organizatorii s-au înhămat la o muncă uriașă din punct de vedere logistic. ”Repetițiile le-am făcut în București, vineri dimineață (14 aprilie, n. red.) plecăm spre Israel, cu două avioane.

Ceea ce sperăm noi este să fie un moment de mândrie pentru toată țara, pentru poporul român. Arătăm că avem artiști, că avem oameni care chiar iubesc arta și că putem lăsa deoparte diferențele confesionale.

Noi nu avem nevoie să importăm muzică de la alții, noi avem valori foarte, foarte mari. Avem oameni cu dar, cu har, iar acum am decis să îi punem pe toți la un loc. Voci, instrumentiști, dirijori, compozitori, etc…”, ne-a mai spus George Doca.

ADVERTISEMENT
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Ce s-a scris în presa din Danemarca despre jucătoarele României, după victoria la...
Ce s-a scris în presa din Danemarca despre jucătoarele României, după victoria la 16 goluri diferență
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Andreea Bălan, în lacrimi! Vestea uriaşă pe care a dat-o îndrăgita cântăreaţă, alături...
Andreea Bălan, în lacrimi! Vestea uriaşă pe care a dat-o îndrăgita cântăreaţă, alături de iubitul ei, Victor Cornea
Elon Musk, redus la tăcere atunci când cineva a găsit o hibă în...
Elon Musk, redus la tăcere atunci când cineva a găsit o hibă în planul său de a coloniza planeta Marte. Despre ce este vorba
A izbucnit scandalul după moartea Ronei Hartner. Cu cine vrea fiica artistei să...
A izbucnit scandalul după moartea Ronei Hartner. Cu cine vrea fiica artistei să locuiască
PENSII MAJORATE CU 70%! Președintele Casei de Pensii a spus abia acum, la...
PENSII MAJORATE CU 70%! Președintele Casei de Pensii a spus abia acum, la final de an
Familia Regală câștigă disputa cu Statul. Instanța a decis acordarea compensațiilor pentru pădurile...
Familia Regală câștigă disputa cu Statul. Instanța a decis acordarea compensațiilor pentru pădurile protejate
Gogoașă din ”Trăsniții NATO” tot mai aproape de sfârșit! Actorul se luptă cu...
Gogoașă din ”Trăsniții NATO” tot mai aproape de sfârșit! Actorul se luptă cu aceeași boală care a răpus-o pe Rona Hartner! ”Să mai prind măcar 5 ani”
IMAGINI RARE cu fiul cel mare al Nicoletei Luciu. Detaliul care a atras...
IMAGINI RARE cu fiul cel mare al Nicoletei Luciu. Detaliul care a atras atenția tuturor celor care au văzut pozele
Un polițist și-a prins soția în apartament cu amantul. Au urmat scene de...
Un polițist și-a prins soția în apartament cu amantul. Au urmat scene de groază, bărbatul fiind grav rănit
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc...
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc banii de ele și se schimbă totul la locul de muncă
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română