Life

Acatistul Sfântului Nicolae. Este o rugăciune făcătoare de minuni. Când e cel mai bine să o citeşti

Sfântul Nicolae este sărbătorit anual, la data de 6 decembrie. Această zi este una perfectă pentru a rosti Acatistul Sfântului Nicolae, o rugăciune care poate face minuni.
06.12.2022 | 08:00
Acatistul Sfantului Nicolae Este o rugaciune facatoare de minuni Cand e cel mai bine sa o citesti
Acatistul Sfântului Nicolae care poate să facă minuni. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Acatistul Sfântului Nicolae este o rugăciune prin care îi putem cere acestuia ajutor atunci când ne aflăm într-o perioadă dificilă sau avem necazuri.

De ce trebuie să rostești Acatistul Sfântului Nicolae

În general, acatistele au o forță vindecătoare deosebită și pot fi chiar mai puternice decât anumite rugăciuni. Tocmai din acest motiv, ele se citesc doar în anumite cazuri.

ADVERTISEMENT

Există mai multe acatiste, însă cel al Sfântului Nicolae este cât se poate de puternic. Se spune că dacă este rostit de 6 decembrie, Acatistul Sfântului Nicolae poate face minuni.

Condiția este însă că atunci când rostești această rugăciune puternică să fii convins de ceea ce ai cerut și de ceea ce ai nevoie și de asemenea, să fii smerit.

ADVERTISEMENT

Acatistul Sfântului Nicolae nu funcționează doar atunci când avem necazuri. Rostindu-l la momentul potrivit, putem beneficia de binecuvântare divină și de asemenea, și de forțe dumnezeiești.

Totodată, cei care își doresc armonie în casă, sau tinerii care vor să se căsătorească sau au trecut prin anumite suferințe pot și ei să rostească Acatistul Sfântului Nicolae, dorindu-și tot ce este mai bun pentru ei.

ADVERTISEMENT

Ei trebuie însă să respecte și tradițiile și obiceiurile din această zi de sărbătoare.

Cu cât vei crede mai mult în ceea ce spui, cu atât sunt șanse mai mari ca dorința pe care o ai să se împlinească.

Acatistul Sfântului Nicolae care face minuni

”Cel care verși mir de mult preț la toată lumea, și mie, celui nevrednic și mai mult decât toți păcătos, dăruiește-mi ca să-ți aduc ție cântare, Părinte Nicolae.

ADVERTISEMENT

Tu, ca acela care ai îndrăznire către Dumnezeu, slobozește-mă din toate necazurile, ca să cânt ție: Bucură-te, Sfinte Ierarhe Nicolae, mare făcător de minuni!

Am auzit, Nicolae, de minunile tale și m-am înspăimântat, că de bucurie și de frică fiind cuprins, ce am a răspunde nu mă pricep. Ci tu, prin rugăciunile tale cele treze, luminează-mi mintea ca să cânt lui Dumnezeu dimpreună cu tine: Aliluia!”, este Acatistul Sfântului Nicolae, pe care trebuie să îl rostești atunci când treci prin momente dificile.

Menționăm că pe lângă Acatiste, există și nenumărate rugăciuni, inclusiv către Sfântul Nicolae, despre care se spune că sunt făcătoare de minuni.

ADVERTISEMENT