Life

Acces Direct, amendată din nou. Ce sancțiune a primit emisiunea prezentată de Mirela Vaida

17.06.2020 | 08:00
Acces Direct amendata din nou Ce sanctiune a primit emisiunea prezentata de Mirela Vaida
ADVERTISEMENT

Emisiunea Acces Direct prezentată de Mirela Vaida a fost amendată din nou. Consiliul Național al Audiovizualului a sancționat emisiunea în care Vulpița și Viorel Stegaru au devenit „vedete”, fiind vorba de ediția difuzată pe post în data de 22 mai.

Membrii CNA au amendat postul Antena 1 cu suma de 5.000 de lei pentru că nu au fost respectate prevederile art. 40 alin. (1) şi (4) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual la difuzarea emisiunii.

ADVERTISEMENT

Mai exact, în emisiunea respectivă au fost lansate acuzații imorale sau ilegale la adresa unor persoane care nu au fost susținute cu dovezi.

Emisiunea Acces Direct, moderată de Mirela Vaida, amendată din nou

„În virtutea dreptului la propria imagine, în cazul în care în programele audiovizuale se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie susţinute cu dovezi, iar persoanele acuzate trebuie contactate şi invitate să intervină pentru a-şi exprima punctul de vedere.

ADVERTISEMENT

În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere sau nu a putut fi contactată prin încercări repetate, trebuie precizat acest fapt. (…) (4)

Moderatorii programelor au obligaţia să solicite ferm interlocutorilor să probeze afirmaţiile acuzatoare, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acestea”, se arată în articolul prin care emisiunea Acces Direct a fost sancționată.

ADVERTISEMENT

Postul de televiziune Antena 1 a fost amendat de CNA de-a lungul timpului de nenumărate ori, în special din cauza emisiunii în care este prezentată telenovela soților Stegaru, Veronica și Viorel, care au ajuns pentru prima oară pe sticlă legat de un presupus viol la care fusese supusă femeia din județul Vaslui.

Radu Herjeu, unul dintre membrii CNA, a propus cele mai multe sancțiuni pentru „Acces Direct” unde dintre ele chiar concretizându-se. Așa a ajuns emisiunea să primească amenzi de 10.000 de lei, 15.000 de lei sau 100.000 de lei.

ADVERTISEMENT

„Ce am văzut aici este un spectacol al degradării umane. Este o degradare extraordinară pentru ce înseamnă televiziune. S-a vorbit despre chestiuni grave, despre abandon, despre prostituție, despre amantlâc.

Înțeleg nevoia de audiență, dar nu poți depăși chiar orice limită”, a spunea la un moment dat Dorina Rusu, membru CNA, potrivit paginademedia.ro.

 

ADVERTISEMENT