News

Accesul în baruri, cluburi, discoteci și săli de jocuri, doar pentru persoanele vaccinate anti-Covid, de la 1 august. Propunerea CNSU

Accesul în baruri, cluburi, discoteci și săli de jocuri ar putea fi permis doar pentru persoanele vaccinate anti-Covid, de la 1 august.
27.07.2021 | 11:39
Accesul in baruri cluburi discoteci si sali de jocuri doar pentru persoanele vaccinate antiCovid de la 1 august Propunerea CNSU
ADVERTISEMENT

Data de 1 august 2021 vine cu noi măsuri de relaxare, conform unui document adoptat de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) care urmează a fi propus spre aprobare în ședința de Guvern.

Pe de altă parte, începând din prima zi a lunii viitoare, persoanele vaccinate anti-Covid-19 ar putea beneficia de o serie de avantaje față de cele care încă nu s-au imunizat.

ADVERTISEMENT

Accesul în baruri, cluburi, discoteci și săli de jocuri, doar pentru persoanele vaccinate anti-Covid, de la 1 august

O propunere a CNSU stipulează că, în baruri, cluburi, discoteci și săli de jocuri, vor putea merge doar persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Iată și propunerea celor de la Comitetul Național pentru Situații de Urgență, adoptată în această săptămână:

ADVERTISEMENT

”Art.8 – (1) Se propune, începând cu data de 01.08.2021, desfășurarea activității din baruri, cluburi, discoteci și săli de jocuri, până la 70% din capacitatea maximă a spațiilor închise în intervalul orar 5,00-02,00, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și până la capacitatea maximă dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori.

(2) Participarea la activitățile prevăzute la alin. (1), este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”, se arată în document.

ADVERTISEMENT

Măsura este una care afectează majoritatea populației, dat fiind faptul că numărul persoanelor vaccinate anti-Covid din România este unul foarte mic. Până la raportul de luni, 26 iulie, doar 4.799.196 de români erau imunizați cu schema completă.

Ce măsuri de relaxare de la 1 august se mai află în documentul CNSU

La începutul acestei săptămâni, CNSU adoptat Hotărârea numărul 50 prin care propune mai multe măsuri de relaxare începând cu data de 1 august.

ADVERTISEMENT

În localitățile cu o rată de incidență mai mică de 2 cazuri la 1000 de locuitori vor fi permise:

  • activități culturale, artistice și de divertisment în spații deschise cu participarea a cel mult 75.000 de persoane
  • evenimente private (nunți, botezuri) cu un număr de maximum 400 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare persoană
  • competiții sportive în spații închise sau deschise cu participarea spectatorilor până la 75% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minim 1 m între persoane
  • organizarea de mitinguri şi demonstrații cu un număr de participanți de maximum 500 de persoane
  • desfășurarea activității din baruri, cluburi, discoteci și săli de jocuri, până la capacitatea maximă a spațiilor închise în intervalul orar 5,00-02,00 – doar pentru persoanele vaccinate

De la 1 august va fi permisă organizarea de mitinguri şi demonstrații cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și cu un număr de maximum 500 de persoane dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori.

ADVERTISEMENT