News
notix pixel id

Accident Airbus A320: Operaţiunile de căutare în Alpii francezi RELUATE

Anchetatorii şi echipele de salvare franceze au început duminică dimineaţă o nouă zi a operaţiunilor de căutare la locul prăbuşirii, marţi, a avionului Airbus A320 ce efectua un zbor...
29.03.2015 | 13:19
Accident Airbus A320: Operaţiunile de căutare în Alpii francezi RELUATE
ADVERTISEMENT

Anchetatorii şi echipele de salvare franceze au început duminică dimineaţă o nouă zi a operaţiunilor de căutare la locul prăbuşirii, marţi, a avionului Airbus A320 ce efectua un zbor Barcelona – Dusseldorf, tragedie soldată cu 150 de morţi, relatează AF. La operaţiuni participă mai multe elicoptere care zboară de la aerodromul din localitatea Seyne-les-Alpes.

Obiectivul anchetatorilor este în primul rând găsirea celei de-a doua ‘cutii negre’ (numită pe scurt FDR — Flight Data Recorder), care înregistrează parametrii de zbor, şi identificarea cât mai rapidă a corpurilor evacuate de la locul tragediei.

Potrivit locotenent-colonelului Xavier Vialenc, ”nu există niciun motiv pentru ca a doua cutie neagră să nu fie găsită”.

ADVERTISEMENT

În urmă cu trei zile, procurorul de caz Brice Robin a declarat că Andreas Lubitz, copilotul care se afla singur în cockpitul avionului aparţinând companiei Germanwings, se pare că a prăbuşit intenţionat aparatul de zbor.

Informaţia a rezultat în urma ascultării înregistrărilor de pe prima cutie neagră, cea care stochează discuţiile din cabina de pilotaj. Potrivit lui Brice Robin, în primele 20 de minute ale înregistrării se aude ”un schimb de replici amicale şi chiar amuzante” între pilot şi copilot. Ulterior, comandantul îi cere copilotului să preia comanda aparatului şi se aude zgomotul unui scaun care este dat înapoi.

ADVERTISEMENT

După ieşirea din cockpit a comandantului de zbor, ”copilotul a rămas singur la comenzi” şi, în mod ”deliberat”, ”a manipulat butoanele care acţionează coborârea aparatului”, a declarat procurorul Brice Robin în cadrul unei conferinţe de presă.

”Copilotul a refuzat să deschidă uşa pentru a-i permite comandantului să revină în cockpit’, chiar dacă acesta bătea în uşă ‘violent”, a spus el.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.agerpres.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri