News

Trafic restricționat pe autostrada A2. Un pieton a fost lovit mortal de o mașină

Un accident mortal a avut loc, marți dimineață, pe Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa. Un pieton și-a pierdut viața, lovit fiind de o maşină, în timp ce traversa neregulamentar.
07.12.2021 | 09:51
Trafic restrictionat pe autostrada A2 Un pieton a fost lovit mortal de o masina
ADVERTISEMENT

Accidentul s-a produs, mai exact, în zona localităţii Nicolae Bălcescu din judeţul Călăraşi. La fața locului s-au deplasat echipaje de salvare.

Pentru ca intervenția să se desfășoare fără probleme, traficul local, pe Banda nr. 2, a fost blocat, dar s-a reluat la scurt timp. Cu toate că medicii au încercat să-l readucă la viață pe pieton, nu au mai reușit face nimic în acest sens.

ADVERTISEMENT

Șoferii, avertizați să conducă cu prudență

Șoferul autoturismului care l-a lovit pe pieton se îndrepta către Constanța. Poliția avertizează restul conducătorilor auto să circule cu prudență, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, caracterizate de ceață densă.

”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe Autostrada A2 București-Constanța, la kilometrul 56+850 de metri, în zona localității Nicolae Bălcescu, județul Călărași, s-a produs un accident rutier.

ADVERTISEMENT

Un pieton care a traversat neregulamentar a fost lovit de un autoturism, care se deplasa pe sensul de mers către Constanța. În urma impactului, pietonul a decedat. Banda nr. 2 a direcției către litoral este restricționată, valorile de trafic fiind scăzute (…) 

Circulația rutieră a fost reluată pe Autostrada A2 București-Constanța (…) Nu au fost înregistrate valori de trafic ridicate, însă în continuare se circulă în condiții de ceață între kilometrii 10-144, motiv pentru care recomandăm conducătorilor auto să reducă semnificativ viteza de deplasare, folosind sistemele de iluminare și dezaburire, să mărească distanța de siguranță între autovehicule și să circule cu mare atenție, pentru a putea preveni accidentele rutiere”, au transmis oamenii legii.

ADVERTISEMENT

Accident grav și în Sibiu, pe A1. Trei persoane rănite, printre care un copil

Tot marți dimineață s-a mai produs un grav accident rutier. Două TIR-uri au intrat în coliziune cu un autoturism pe A1, în Sibiu. La fața locului s-au deplasat un echipaj SMURD, unul de descarcerare, dar și o autospecială de stingere.

Una dintre victime a fost găsită încarcerată. S-a demarat o anchetă de către oamenii legii, pentru a se stabili cum s-a produs evenimentul ce ar fi putut produce o adevărată tragedie.

ADVERTISEMENT

“În urma accidentului au rezultat 3 victime. Echipajele SAJ au acordat asistență medicală unei femei de 33 ani, după ce a fost descarcerată de echipajele ISU.

Femeia a prezentat traumatism de bazin cu suspiciune de fractură și traumatisme de membre inferioare.A mai fost asistată o fetiță de 7 ani care a suferit fracturi la membrul inferior și alte traumatisme.

A treia victimă a fost transportată la UPU de către un echipaj ISU”,  a comunicat Genu Scridon, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

ADVERTISEMENT