News

Accident aviatic în Indonezia. Un avion Boeing 737 a dispărut de pe radar la puțin timp de la decolare

09.01.2021 | 16:15
Accident aviatic in Indonezia Un avion Boeing 737 a disparut de pe radar la putin timp de la decolare
ADVERTISEMENT

Un accident aviatic a avut loc în cursul zilei de astăzi în Indonezia, după ce un avion de pasageri  Boeing 737 a dispărut de pe radar la puțin timp după decolare. 


Avionul a pierdut 3.000 de metri altitudine într-un singur minut

UPDATE 16.15: Ministrul Transporturilor din Indonezia a precizat că avionul dispărut în apele teritoriale avea 62 de pasageri. Se pare că avionul a pierdut 3.000 de metri altitudine într-un singur minut.

ADVERTISEMENT

UPDATE 14.45: Cotidianul indonezian Republika scrie că la bordul aeronavei se află 59 de pasageri, între care şase copii, transmite News.ro.

Salvatorii care caută aeronava au găsit resturi în apă care ar putea proveni de la avionul prăbușit, însă oficialii indonezieni nu au confirmat această informație.

ADVERTISEMENT

Avionul desfășura o cursă internă, însă autoritățile aeronautice au anunțat că au pierdut contactul cu membrii echipajului din aeronavă, anunță dcnews.ro. Acesta a decolat de pe aeropotul din Jakarta, iar la scurt timp era de negăsit.

Până acum nu există informații referitoare la numărul pasagerilor din avion. Aeronava Boeing 737-524 a fost creată pentru linii lungi și are o capacitate maximă de 126 de pasageri.

ADVERTISEMENT

Accident aviatic în Indonezia. Un avion Boeing 737 a dispărut de pe radar la puțin timp de la decolare

O aeronavă Sriwijaya Air Boeing 737 a dispărut de pe radar la scurt timp după ce a decolat din capitala Indoneziei, Jakarta. Autoritățile au pierdut orice legătură cu piloții avionului și nu se știe care este cauza dispariției.

Potrivit site-ului FlightRadar24, este vorba despre zborul SJ182 al companiei Sriwijaya Air. Aeronava efectua o cursă între Jakarta și orașul indonezian Pontianak. Aeronava ar fi pierdut aproximativ 3.000 de metri altitudine într-un singur minut. Avionul avea doar patru minute de la decolare și a dispărut la ora 07:40:27 UTC.

ADVERTISEMENT

Ministrul Transporturilor din Indonezia a confirmat demararea operațiunilor de căutare și salvare, după ce s-a constatat că aeronava nu poate fi depistată. Datele aeronavei în momentul dispariției au fost postate pe Twitter.

Potrivit informațiilor din presa locală, avionul s-ar fi prăbușit în mare și ar fi explodat, după ce pescarii ar fi găsit bucăți de avion în apă, conform unei postări de pe Twitter.

Aeronava era un Boeing 737-524 „clasic”, care a avut primul zbor în luna mai a anului 1994.

ADVERTISEMENT