News

Accident aviatic în Suceava. Două persoane au murit după prăbușirea unui avion de mici dimensiuni. Primele detalii despre identitatea victimelor

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit, duminică seara, în județul Suceava. Două persoane și-au pierdut viața.
11.09.2022 | 21:25
Accident aviatic in Suceava Doua persoane au murit dupa prabusirea unui avion de mici dimensiuni Primele detalii despre identitatea victimelor
Epava avionului prăbușit la Suceava / Captură foto: Antena 3
ADVERTISEMENT

Un avion s-a prăbușit în Suceava, în zona satelor Hurjuieni și Frătăuții Vechi, comuna Gălănești. Incidentul a avut loc duminică seara.

Un cioban a anunțat incidentul

Un cioban din zonă a sunat la 112 și a semnalat prezența epavei unui avion pe un câmp din zonă.

Polițiștii de la Secția Rurală Gălănești s-au deplasat la fața locului și au descoperit două persoane decedate. Potrivit primelor informații, ar fi vorba despre un bărbat din Suceava și un instructor de zbor din București.

ADVERTISEMENT

La fața locului a ajuns și un echipaj al ISU Suceava, care a transmis că nu s-a produs vreun incendiu, după prăbușirea avionului, conform Antena 3.

Una dintre victime ar fi fratele fostului ministru al Educației, Cristian Adomniței

Conform sursei citate, una dintre victime, Bogdan Cristian Adomniței, este fratele fostului ministru al Educației, Cristian Adomniței. În vârstă de 42 de ani, acesta ar fi fost și proprietarul aparatului de zbor.

ADVERTISEMENT

Adomniței ar fi cumpărat avionul în urmă cu puțin timp și angajase un instructor de zbor din București pentru a-l învăța să piloteze. Duminică seara, informația nu fusese confirmată în mod oficial.

Cea de-a doua victimă este Marcel Iliese, în vârstă de 58 de ani. Fost pilot militar și de linie, Marcel Iliese este considerat unul dintre cei mai experimentați instructori de zbor din România. De asemenea, el avea foarte multe ore de zbor la activ.

ADVERTISEMENT

Avionul este distrus în întregime

Prima imagine cu epava avionului prăbușit în Suceava arată aparatul de zbor distrus aproape complet la impactul cu pământul.

Aripile avionului sunt smulse iar din cabina de pilotaj nu a mai rămas aproape nimic.

Până în prezent nu se cunosc posibile cauze ale prăbușirii aparatului de zbor, mai ales că locul impactului nu este unul foarte accesibil.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții ISU Suceava au transmis că ancheta privind prăbușirea aeronavei a fost deja preluată de organele abilitate.

ADVERTISEMENT