News

Accident aviatic în Turcia. Șapte persoane au murit după ce un avion s-a prăbușit

16.07.2020 | 09:17
Accident aviatic in Turcia Sapte persoane au murit dupa ce un avion sa prabusit
ADVERTISEMENT

Tragedie aviatică în Turcia, acolo unde șapte persoane au murit după ce un avion militar s-a prăbușit în urma unui zbor de recunoaștere întreprins în estul țării.

La bordul aeronavei se aflau membrii ai serviciilor de securitate, iar impactul avionului cu solul a fost unul care nu le-a dat nicio șansă de supraviețuire.

ADVERTISEMENT

Din primele informații furnizate de oficialii de la Istanbul, accidentul aviatic s-ar fi produs într-o zonă muntoasă.

Șapte oameni au murit după ce un avion s-a prăbușit în Turcia

Ministru de Interne din Turcia, Suleyman Soylu, a ieșit public cu o declarație legată de tragedia din estul statului turc.

ADVERTISEMENT

Imediat după ce a ajuns la locul Soylu a declarat reporterilor că avionul s-a prăbușit pe Muntele Artos la o altitudine de aproximativ 2.200 de metri, iar doi piloți ai aeronavei au fost printre morți.

“Avionul de recunoaștere s-a prăbușit în provincia Van, a precizat oficialul guvernului turc, conform The Jerusalem Post. Acesta a mai anunțat că investigațiile sunt în curs de desfășurare pentru a stabili cauza accidentului.

ADVERTISEMENT

Omagii pentru cei decedați în provincia Van

Din rapoartele oficiale, piloții aeronavei prăbușite au contactat turnul de control pentru ultima dată la ora 22:32 ora locală (1932 GMT), iar apoi au pierdut comunicarea cu radarul, aproximativ 15 minute mai târziu.

Avionul, un model din 2015 a fost destinat zborurilor de recunoaștere și supraveghere în provincia Van. Măsura a fost luată luni, 13 iulie.

ADVERTISEMENT

Guvernatorul provinciei Van, Mehmet Emin Bilmez, a declarat pe Twitter că cele șapte persoane sunt ”eroi” ai națiunii și a trimis condoleanțe familiilor lor. Provincia Van este situată între Lacul Van și granița cu Iranul.

ADVERTISEMENT