Video. Accident cu 15 maşini implicate în Campionatul Mondial de Turisme: "N-am mai văzut o asemenea nebunie"

Macau, accident, turisme, Campionatul Mondial, video

Un accident cu 15 maşini implicate a avut loc pe circuitul din Macau, în Campionatul Mondial de Turisme, FIA GT World Cup. Vezi imaginile

Caravana Campionatului Mondial de Turisme, FIA GT World Cup, a ajuns în acest weekend în oraşul Macau (China). Cunoscut ca fiind un circuit stradal cu porţiuni foarte strâmte pe alocuri, se întâmplă foarte des să fie coliziuni în lanţ. 

În cursa de calificare de sâmbătă a avut loc accidentul cu cele mai multe maşini implicate într-o astfel de competiţie. Nu mai puţin de 15 turisme au suferit daune şi, din fericire, niciun pilot nu a fost rănit. 

Di Grassi: "Cu maşini aşa de late este greu să eviţi coliziunea" 

Aflat pe locul al patrulea, spaniolul Daniel Juncadella (Mercedes) a fost cel care a provocat accidentul după ce a lovit bariera de protecţie de pe marginea pistei. Maşinile din spate nu au putut frâna şi au intrat unele în altele, incidentul având loc chiar în primul tur din cele 12 de calificare.

Doar 8 maşini au putut continua proba, iar organizatorii au decis ca ordinea de start, începând cu locul 9, să fie cea dinaintea accidentului. Fostul pilot de Formula 1, Lucas Di Grassi, a spus că este cel mai nebun accident pe care l-a trăit: "În 12 ani de curse, nu am mai văzut o asemenea nebunie. În acea curbă, în primul tur şi cu maşini atât de late, este foarte greu să eviţi astfel de coliziuni" 

VEZI VIDEO: